OK
×

Bevordering Huisdierenwelzijn (Stichting)

Bevordering Huisdierenwelzijn (Stichting) logo 1

ACUTE NOODHULP - Help ons helpen! Minima huisdieren in acute medische nood

24 uur per dag en 7 dagen per week is Stichting Bevordering #Huisdierenwelzijn via haar noodnummer bereikbaar voor dierenartsen voor acute medische steun aan ernstig zieke (levensbedreigend) of gewonde minima huisdieren. 

De stichting zet zich -onder voorwaarden- in voor huisdieren van eigenaren, die door financiele nood niet of onvoldoende kunnen voorzien in zeer acute medische behandeling hun huisdier. Ze zijn voor het gezin of zichzelf aangesloten bij een voedselbank en/of staan onder bewind. De stichting is een ANBI en CBF Erkend Goed Doel. Wij werken op landelijke basis en doen ons werk onbezoldigd.  Huisdiereigenaren kunnen digitaal via de website www.huisdierenwelzijn.nl een aanvraag doen. Daarnaast ondersteunt de stichting diverse dierenvoedselbanken.

De stichting zoekt constant actief naar samenwerking met dierenartsen en -klinieken die een ernstig ziek of gewond minima huisdier tegen gereduceerde kosten willen behandelen. Wij hebbe contacten met meer dan 900 dierenartsen in het land en onderhandelen tarieven voor acute noodbehandelingen.

Door het duurder worden van het #levensonderhoud (denk aan energiekosten, voedsel, zorgkosten, enz.) zien wij het aantal steunaanvragen fors stijgen. De stichting indiceert dat er zo'n 600.000-650.000 huisdieren (alleen gemeten honden/katten) in huishoudens zijn die leven van een laag en langdurig laag inkomen. In deze meting is nog geen rekening gehouden met de aanschaf van dieren in de corona periode en meegenomen huisdieren naar ons land -vanwege de oorlog in #Oekraïne- door vluchtelingen. 

Het hebben van een #huisdier kan voor veel mensen belangrijk zijn. Een huisdier biedt ze de mogelijkheid om fysiek actief te blijven (denk bijv. aan oudere mensen) en op sociaal niveau contacten te onderhouden. Ook voor opgroeiende kinderen is het verzorgen van een huisdier belangrijk. Het geeft ze eigenwaarde èn een dier oordeelt niet.

Uw donatie via Geef.nl wordt volledig gebruikt voor betaling aan dierenartsen voor acute veterinaire behandeling van een ziek of gewond minima huisdier. De stichting kan alleen financiële steun bieden als donaties daarvoor toereikend zijn. De Stichting krijgt geen subsidie van de overheid of gelden uit grote doelen loterijen.  

Helpt u ons helpen? Doneer en red een ernstig ziek minima huisdier. Heeft u vragen, stel ze ons gerust via info@huisdierenwelzijn.nl of lees meer over ons werk via www.huisdierenwelzijn.nl 

dakje met Geef-logo

Our statistics

What we've accomplished together so far:

€ 33.427,88collected
1320donations

Registered with

ANBICBF erkend
KvK:
ANBI:
853777585
Geef:
6673

Also follow us at

Share

Download the Geef app

Appstore logoPlaystore logo