OK
×

Bouw een dorp voor daklozen op het platteland in Oeganda

Er zijn ruim een half miljard mensen dakloos. Kinderen groeien noodgedwongen op zonder dak boven hun hoofd. De 168-huisjes beschermen de dorpsbewoners tegen regen, ziektes en kou. Maar bovenal geven de huisjes mensen een ‘thuis’.

Wij willen een mini-dorp bouwen met daarop 10 ronde huisjes voor dakloze families. Dit dorpje wordt gebouwd in ruraal Oeganda. De bewoners worden uitgekozen door de lokale dorpsraad met de dorp chiefs die de families uitkiezen. Het gaat hier om de armste gezinnen met kinderen die nu op straat wonen of wonen in modderhutjes die elk moment in kunnen storten.

Eigenschappen van de huisjesa) Erg stevig, ze zijn niet omver te krijgen.b) Veilige deuren, de meeste lokale huisjes hebben geen deuren.c) Vrij van insecten, dit is uniek voor huisjes in landen waar wij bouwen.d) Wind dicht, dit is bijzonder voor een huisje waar wij bouwen.e) 3.7 meter hoog. Zo blijft het koel in het huisje.

Zo komt het huisje er uit te zien

Hoe gaat het dorpje er uit zien?Alle huisjes worden gekleurd in een andere kleur. De eerste wordt gekleurd in Oranje zoals in het logo van Geef. Nadat elk huisje af is zullen wij de foto met het huisje en het gezin delen op Geef.nl

Ode aan de donateursAls donateurs graag willen dat wij hun naam (of een slogan) als ode op het huisje verven dan doen wij dit graag. In dit geval vragen wij u een donatie te doen en deze niet annoniem te doen maar uw slogan in te typen bij "naam", wij zorgen er dan voor dat uw naam op het huisje komt te staan (en zal blijven staan).

Anonymous to team memberStichting 168 Million Nederland

€ 10

08-06-2020

Anonymous to team memberStichting 168 Million Nederland

€ 40

17-05-2020

dakje met Geef-logo
€ 50 collectedThe total amount is updated every 10 minutes. Did you just donate? It's possible that your donation hasn't been counted yet. Don't worry, it will be fine!
100%
2

donations

0

days left

hart Donate now
The proceeds of this campaign go to this charity:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Share

Participate
×
Participate in this campaign
Who do you like to donate to?
×