OK
×
Actievoerder
Anne Kremer

Lopen voor Europdonor!

Op 18 oktober 2015 vindt de 40ste TCS Amsterdam Marathon plaats. Aad Verhoog zal hieraan deelnemen en daarmee geld ophalen voor Europdonor, de Nederlandse stamceldonorbank.

Geld is hard nodig om genoeg stamceldonoren in te kunnen schrijven: elke registratie in het wereldwijde bestand kost namelijk 50 euro.

Stamceldonatie is een laatste kans voor mensen met bijvoorbeeld leukemie. Doneer nu en help mee!

Stichting Matchis logo 2

Stichting Matchis

Stichting Matchis zoekt naar stamceldonoren voor patiënten met leukemie of andere ernstige bloedaandoeningen. Voor sommige patiënten is een stamceltransplantatie de laatste kans op leven. Voor een transplantatie is het van belang dat de stamcellen van de donor en patiënt voldoende op elkaar lijken. De kans dat je een donor binnen de familie van de patiënt vindt, is slechts 30%. Er moet dus vaak worden gezocht naar niet-verwante stamceldonoren. De kans dat twee willekeurige personen met elkaar matchen is zeer klein, daarom zijn er een groot aantal potentiële donoren nodig. 

Waarom is het inzamelen van geld voor Matchis zo belangrijk? Gelukkig zijn er steeds meer mensen die zich aanmelden als stamceldonor. De registratie van een donor brengt wel kosten met zich mee. Elke nieuw geregistreerde donor kost 35 euro. Kosten die worden gemaakt voor registreren, testen en beheren van het, gelukkig, groeiende donorbestand.

Voor een deel verkrijgen we onze inkomsten via subsidies maar financiële steun is nog steeds hard nodig. Met jouw donatie en/ of actie help je op twee manieren: je brengt mensen op het idee om zelf stamceldonor te worden en ten tweede help je ons met jouw sponsorbijdrage. Heb jij iets te vieren? maak dan je geef actie hier aan. 

Wil je meer informatie over het werk van stichting Matchis en/ of wil je stamceldonor worden ga dan naar www.matchis.nl

 

 

 

 

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 0 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 250
0%
0

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Anne Kremer

€ 0 opgehaald