OK
×

West Coast Challenge

De West Coast Challenge is een run-bike-run om fondsen te werven voor de KNRM. Op zaterdag 13 december 2014 vindt de zesde editie van de KNRM West Coast Challenge plaats. Kijk voor meer info op http://www.westcoastchallenge.nl Dit jaar lopen en fietsen er ook een aantal vrijwilligers van de reddingstations uit Hoek van Holland en Dordrecht mee. Steun deze sporters en support ze met uw actie of doneer via een van de sporters op deze actiepagina!
KNRM Dordrecht
10-12-2014 09:08
Onze KNRM vrijwilligers uit de de Hoek en Dordt zijn bezig met de laatste voorbereidingen voor de barre tocht tussen Hoek van Holland en Den Helder of omgekeerd. Hardlopend en fietsend over het strand is een grote opgave! Lees de nieuwste blog van de sportieve vrijwilligers op http://knrm.geef.nl/actie/west-coast-challenge-2/blog En vergeet niet hun actie voor de KNRM te ondersteunen.
KNRM Dordrecht
31-10-2014 14:38
Op de woensdag is er een stevige 8,5 kilometer gelopen door Andries en Joke. Ze zouden iets minder, maar bij Doodemanskisten kon je op een gegeven moment in het bos links en rechts. Rechts bleek een prachtig trailpad te zijn en een stukje verder dan de andere kant. Het prachtige duinlandschap maakte de omweg meer dan goed. Al met al een iets stevigere training dan de bedoeling was. Leverde wat pijn in de knieën op. Rust moet dat weer in orde maken.
In de avonduren is er uiteraard geoefend met de KNRM Paal 8, het favoriete station van Andries als hij niet in Dordrecht is. Met de Frans Hogewind in maanlicht een prachtige tocht over de Noordzee en door het Schuitengat gemaakt. Even op Vlieland aangelegd en nog even gewuifd naar de Arie Visser van station West Terschelling. Na zo'n oefenavond weet je weer waar je straks die 130 km voor gaat lopen. Voor onbaatzuchtige en diep-betrokken vrijwilligers die heel hun hebben en houden overhebben voor het reddingswerk. Deze mensen verdienen alleen maar de beste boothuizen, de beste schepen, de beste voertuigen en het beste veiligheidsmateriaal dat er is. En dat kost geld en met de West Coast Challenge moet dat op te halen zijn. Daar lopen en fietsen we voor.
Vandaag, donderdag, een rustdag die besteed is aan het verkennen van het parcours van de Berenloop. Vooral het stuk tussen de 20 en 30 kilometer ziet er zwaar uit. Veel duintjes, veel hellinkjes, veel bochtjes. Het afzien ligt meer daar dan op het strand. Het strand lag er vlak en hard bij. Als de wind meewerkt en in het Zuiden blijft hangen wordt dat een mooi stuk om te lopen.
Nu alleen nog maar rusten, rusten, rusten, 5 kilometer joggen en doorrusten.
KNRM Dordrecht
31-10-2014 14:36
De week voor een marathon moet je rust nemen. Dat heeft het team op Terschelling uitstekend gedaan. Op maandag is er geen meter gelopen. Ja, hooguit naar het gerenommeerde etablissement De Walvis om een tosti Walvis te eten. Na het doen van de boodschappen in het dorp even aanleggen in het stamcafé van de lopers: 't Zwaantje aan de Havenstraat, het leukste en kleinste kroegje van Terschelling, en daarmee van de hele wereld. Kris, de uitbater, is een hardloper en snapt de behoefte van de gemiddelde marathonloper als geen ander.
De pint Guinness smaakte voortreffelijk, evenals het glaasje Juttersbitter voor Joke. Drank vol koolhydraten en suikers om een snelle verbranding te bespoedigen.
Op de dinsdagochtend was het gedaan met luieren. Een rustige 5 kilometer om de spieren soepel te houden. Er werd in bittere koude gelopen. Een dikke mist lag over het eiland en koude druppels gleden van de boombladeren in de nekken van de lopers. De temperatuur lag rond de 9 graden. Via bakkerij Spanjer terug naar het Haantje voor een verlaat ontbijt. De rest van de dag is besteed aan het omvormen van de onderweg gemaakte filmopnamen tot een redelijk promo-filmpje van het team KNRM uit Hoek van Holland en Dordrecht. Het filmpje staat inmiddels al op Facebook.
De spieren houden zich momenteel goed. Bij het klimmen doen de knieën nog wat zeer, maar over het algemeen gaat het goed.
Het is een kwestie van mindset. Nu de Berenloop met zijn 42,2 kilometer verworden is tot een training voor de West Coast Challenge, is het net of hij minder zwaar klinkt. De lopers weten bliksems goed dat de Berenloop tot de zwaarste marathons van het land behoort, maar toch. De lopers in het Haantje op Terschelling hebben er vertrouwen in.
Morgen nog een 8 kilometer duurloop in straf tempo en dan mag er niet meer dan 5 kilometer hard gelopen worden, dan is het alleen nog maar taperen voor de zondag.
KNRM Dordrecht
26-10-2014 21:27
Om half een kwamen Joke en Andries aan op Terschelling. Terschelling ligt 600 kilometer boven Parijs, dat is knap hoog, dus hoogtestage.
In plaats van meteen het bekende Schellinger etablissement De Walvis in te duiken trokken ze na aankomst in hun onderkomen direct de loopschoentjes aan voor een ontspannen maar vlotte korte duurloop door bos en duin. Even via de Tiger en Halfweg naar West aan Zee en over de Longway terug.
Eerst trainen, dan feesten, is het motto, alles ter voorbereiding van de Berenloop op 2 november (42,2 km) en de West Coast Challenge op 13 december. Geest en conditie deden het prima, de benen geven aan dat het trainingsprogramma tot nu toe wel mooi geweest was.
Eerst maar eens wat rusten, aldus het onderstel.
Aansterken is gedaan bij Grand Café Het Raadhuis aan de Torenstraat met een drankje en met een heerlijke maaltijd bij El Mundo in de Boomstraat.
Peter heeft vandaag een trainingswedstrijd gelopen. Op de Drechtstadloop in Dordrecht liep hij de halve marathon in 1:36. Een knappe prestatie.
Morgen is op Terschelling een rustdag ingepland om de knieën en enkels te laten herstellen. Dinsdag wordt er weer verder getraind.
KNRM Dordrecht
26-10-2014 21:26
Vandaag heeft het nieuwe boothuis van KNRM Dordrecht-Noord haar naam ontvangen. Het boothuis heet "Jan Timmerman", vernoemd naar de architect van de KNRM en secretaris-penningmeester van reddingstation Callantsoog, die begin dit jaar overleed. Het was een mooie ceremonie met een grote en indrukwekkende rol voor de familie Timmerman.

Natuurlijk hebben we het vandaag ook over onze plannen voor de West Coast Challenge gehad. Toen kwamen we er achter dat onze leeftijden opgeteld precies op 190 jaar komen, gezamenlijk zijn de WCC-teams Hoek van Holland en Dordrecht net zo oud als de maatschappij waar wij voor lopen. Dit kan geen toeval zijn...
Het streefbedrag per team is daarom gewijzigd en opgehoogd naar € 1824,-- Het oprichtingsjaar van de KNRM.
Morgen vertrekken Joke en Andries naar Terschelling voor een trainingsstage van twee weken. Daarover morgen meer.
Peter loopt morgen, ook als training, de Drechtstadloop. We hopen voor hem dat er wat zand op het parcours ligt zodat hij alvast aan het strand kan wennen. Ook daarover morgen meer.
KNRM Dordrecht
24-10-2014 14:25
Na ampel beraad, inspectie van fietsen en kuiten en het elkaar diep in de ogen kijken tijdens de gezamenlijke oefenavond van de Dordtse Reddingsbrigade en de Dordtse KNRM is het besluit gevallen. Andries en Peter gaan, samen met Maarten en Joke van het KNRM reddingstation Hoek van Holland, de West Coast Challenge lopen.

Ze zullen zich inschrijven als estafette team. Dat betekent dat Maarten en Joke het stuk tussen Hoek van Holland en IJmuiden voor hun rekening nemen en dat Andries en Peter zich richten op de Noord-Hollandse kust.

Voor onze PR-duizendpoot Arjen breken nu drukke tijden aan. Onder zijn leiding zijn de sponsor activiteiten gestart.

De opening van het nieuwe boothuis Dordrecht-Noord is een mooi startpunt voor de activiteiten van de vier atleten. Terwijl Arjen zich op de PR zal storten, zullen de vier volop in training gaan.

Peter loopt zondag 26 oktober de Drechtstadloop (21,1 km) als opwarmertje voor de West Coast Challenge.

Andries, Joke en Maarten gaan op hoogtestage op Terschelling (600 kilometer boven Parijs, knap hoog) en lopen daar de Berenloop (42,2 km).

Via deze blog zullen we jullie, onze trouwe en gulle sponsoren, op de hoogte houden van onze trainingen en onze voortgang.

En alvast dank voor de gulle gaven, het zorgt er voor dat wij kunnen blijven redden.
KNRM Dordrecht
22-10-2014 22:26
De afgelopen periode is er in de voorbereiding naar de West Coast Challenge al volop getraind. Maarten en Joke van reddingstation Hoek van Holland maakten regelmatig een trainingsrondje samen met Andries en Peter van reddingstation Dordrecht.

Het strand tussen Hoek van Holland en de Scheveningse pier is ondertussen hun favoriete trainingslocatie
dakje met Geef-logo
€ 1.427 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 1.824
78%
39

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
KNRM Dordrecht
KNRM Dordrecht

€ 833,24 opgehaald

Geen profielfoto
Andries Boneschansker
KNRM Dordrecht

€ 454,60 opgehaald

Maarten Vroon en Joke Heijmans
Maarten Vroon en Joke Heijmans
Hoek van Holland

€ 140 opgehaald