OK
×
Actievoerder
Cor Hofman

Leesplezier voor kinderen.

Veel kinderen in Den Haag worden niet gestimuleerd om te lezen. Dit is een gemiste kans: lezen is leuk en goed voor je taalontwikkeling. De VoorleesExpress doet hier wat aan! Twintig weken lang komt een vrijwilliger thuis in het gezin voorlezen en draagt dit over aan de ouders. Dit is heel effectief bij het verminderen van taalachterstand. Cor leest voor en Michelle loopt hard en willen met de halve marathon van de Haagse City-Pier-City de Haagse Voorlees Express extra steunen.
Zebra - VoorleesExpress Den Haag logo 2

Zebra - VoorleesExpress Den Haag

VoorleesExpress stimuleert het leesplezier en de taalontwikkeling van kinderen! Het is een project waarbij vrijwilligers voorlezen aan kinderen van 2 t/m 8 jaar met een taalachterstand. In Den Haag groeien veel kinderen in een taalarme omgeving op: er wordt weinig gelezen, Nederlands of de eigen taal wordt op laag niveau gesproken. Deze kinderen lopen vaak al vroeg een taalachterstand op, die je niet makkelijk weer inhaalt. Hier willen we wat aan gaan doen: kinderen het plezier in taal en lezen bijbrengen. Als een gezin naar ons wordt doorverwezen komt een vrijwilliger 20 weken lang elke week een uur voorlezen. Hun taalgevoel en woordenschat worden vergroot, en ze leren dat boeken ook gewoon leuk zijn. Tijdens het project wordt een bezoek aan de bibliotheek gebracht waar een abonnement klaarligt. De ouders worden gestimuleerd om van het voorlezen een vast ritueel te maken. Het is een landelijk project met sinds 2010 een vestiging in Den Haag. Op dit moment bedienen we 55 tot 60 gezinnen per half jaar. Uit wetenschappelijk onderzoek én uit reacties van bijvoorbeeld leerkrachten weten we dat het daadwerkelijk effectief is. Onze belangrijkste succesfactor zijn onze vrijwilligers. Met veel plezier doen ze hun werk en veel vrijwilligers komen regelmatig voor een seizoen terug. Door de inzet van vrijwillige coördinatoren wordt het hele project met één parttime projectcoördinator uitgevoerd, wat de kosten laag houdt.
Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 404 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
202%
25

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Cor Hofman

€ 404,25 opgehaald