OK
×

Veranker integriteit in de wet

Veranker integriteit in de wet logo 1

Op 26-9-2019 heeft de Stichting Good Governance Monitor (GoGoMo) 78 exemplaren van het boek ‘Winst van integriteit in zes stappen’ verstuurd naar alle vaste en vervangende Tweede Kamerleden van de commissies Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en Economische Zaken en Klimaat (EZK) ter gelegenheid van de dag van integriteit. 

Aansluitend hebben wij op 3-12-2019 de petitie ‘Winst van integriteit’ aangeboden aan deze commissies. De petitie werd in ontvangst genomen door commissievoorzitter Erik Ziengs (VVD) en Kamerleden van 50Plus, ChristenUnie, CDA, D66, GroenLinks, Partij voor de Dieren en SP. In totaal hebben wij €434 aan donaties ontvangen om deze acties mogelijk te maken. Het restant heeft het team van GoGoMo zelf gedoneerd. 

In juli 2020 hebben we deze Kamerleden een diagram gestuurd dat belangrijke maatschappelijk thema’s beschouwt vanuit integriteit. Met het oog op de aankomende Tweede Kamerverkiezingen in 2021 vormt dit diagram een hulpmiddel. Programmacommissies, journalisten en kiezers kunnen daarmee partijprogramma’s evalueren op samenhang en volledigheid.

Nu de eerste concept-partijprogramma’s zijn gepubliceerd hebben we moeten vaststellen dat integriteit nog niet op de agenda staat. Mede aangemoedigd door ontvangen feedback op het boek hebben wij dit project via geef.nl gestart om fondsen te werven en het boek breder onder de aandacht te brengen. Juist tijdens de coronapandemie. En vóór de verkiezingen.

Zie voor meer informatie onze Geefactie.

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 10opgehaald
1donaties

door gevoerde geefacties die verbonden zijn aan dit project

Website:
Startdatum:
25-09-2019
Einddatum:
30-12-2022