OK
×

Veilig aan tafel

Veilig aan tafel  logo 1

Samen kunnen we Corona aan! Help jij mee? De corona epidemie eist over de hele wereld zijn tol, maar zeker in de Afrikaanse landen hebben mensen het nog moeilijker in deze tijd. SOKPO is als stichting al jaren actief in Ghana om de dovengemeenschap te ondersteunen met opleidingen, omdat zij in de samenleving minder vooraan staan en dit voor hen niet vanzelfsprekend is. De Ghanese mentaliteit richt zich op samen delen, maar wat als er niets te delen valt? SOKPO heeft de afgelopen weken al mondkapjes en hygiënische producten kunnen doneren en start nu met een nieuw project ‘veilig aan tafel’. Naast goede hygiëne is een stevige maaltijd ook zeer belangrijk om weerstand op te bouwen tegen het virus en ondervoeding tegen te gaan. Om deze reden zullen wij komende maand iedere dag 25 maaltijden gaan weggeven en met behulp van donaties hopelijk snel meer.  Op het Job Creation and Training Centre in Kumasi zal door de master-kokkin in de nieuwe Kitchen Workshop de maaltijden bereid worden voor maar 6Ghc (€0,93) per bord. De beheerder van het centrum ziet erop toe dat dit eerlijk verdeeld gaat worden en dat men zich aan de corona-maatregelen houdt. Onze sponsor Francopat uit Accra in Ghana staat garant voor de start van het project, maar om het te laten slagen voor een langere periode zijn donaties van harte welkom. 

Er is inmiddels € 1.350 gedoneerd. Dit is een prachtig resultaat. Dat betekent dat met jullie hulp drie maanden lang, vijf dagen per week, 25 maaltijden kunnen worden uitgedeeld. En ruim 400 maaltijden zijn al uitgedeeld! Director Charles en de dove jongeren zijn enorm geholpen met deze steun.Charles schrijft: 'SOKPO providing one meal a day to some deaf individuals in Kumasi as a support of COVID-19 relief. Thank you so much!’ En ook het bestuur van SOKPO wil iedereen bedanken voor zijn/haar bijdrage! De foto's spreken voor zich! 

Nu Corona ook in Ghana nog niet onder controle is en de nood onder dove jongeren groot blijft, wordt de actie Veilig aan tafel uitgebreid tot meer maaltijden per dag. Met jullie steun zal dit zeker lukken!

Met zeer veel dank, SOKPO Nederland

dakje met Geef-logo
Website:
Startdatum:
30-09-2020
Einddatum:
28-02-2021
Nog 114 dagen te gaan

Goed doel