OK
×

UMCG: Sport en Bewegen voor AYA's (4950106)

UMCG: Sport en Bewegen voor AYA's (4950106) logo 1

AYA's zijn jongvolwassenen met kanker in de leeftijdscategorie 18-35 jaar. Er is al veel onderzoek gedaan waaruit blijkt dat sport en bewegen tijdens en na de behandeling van kanker belangrijk zijn. Het helpt bij een sneller lichamelijk en geestelijk herstel, en draagt bij aan de kwaliteit van leven. Groepsgewijze activiteiten dragen ook nog eens bij aan lotgenotencontact.

Het UMCG is regionaal AYA centrum en wil dan ook -naast uitmuntende medische zorg- bevorderen dat jongvolwassenen met kanker in de gelegenheid zijn om op eigen niveau te sporten en te bewegen. Het geld wat hiervoor wordt ingezameld, kan op verschillende manieren gebruikt worden. Bijvoorbeeld:

  • organisatie van workshops waarin de jongeren -onder deskundige begeleiding- kunnen ontdekken welke vorm van bewegen zij leuk vinden en kunnen uitvoeren;
  • financiering van de kosten die individuele jongeren moeten maken om onder begeleiding te sporten en te bewegen, maar die zij zelf niet (geheel) kunnen opbrengen. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor begeleiding door een fysiotherapeut, wanneer deze niet door de zorgverzekering wordt gedragen.
dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 25opgehaald
3donaties

door gevoerde geefacties die verbonden zijn aan dit project