OK
×

Stop babysterfte door vroeggeboorte met de supercouveuse

Stop babysterfte door vroeggeboorte met de supercouveuse logo 1

Een groot probleem bij extreem premature baby’s zijn de onvolgroeide longen. Om te kunnen overleven is beademing met hoge concentratie zuurstof nodig. De lpngetjes zijn nog zo kwetsbaar en niet volgroeid dat door de beademing de longblaasjes beschadigd kunnen raken, vaak met blijvende schade. Daarnaast is het toedienen van medicijnen via infusen en de vele injecties in de kleine bloedvaatjes van prematuren moeizaam en traumatisch voor deze kleine babies. Hoe mooi zou het zijn als de baby veilig verder kan groeien in een kunstbaarmoeder die de moederbuik zo veel mogelijk nabootst. (bijvoorbeeld door de zuurstof en medicatie via de navelstreng toe te dienen waardoor de longen veilig verder kunnen rijpen.

Een kunstbaarmoeder/ supercouveuse leidt direct tot 30% minder complicaties als gevolg van vroeggeboorte!  Een enorme gezondheidswinst waar over de hele wereld aan wordt gewerkt.

We verwachten dat binnen 5 jaar de eerste klinische experimenten gaan plaatsvinden. ‘Als het werkt is er heel veel winst te behalen. Er zullen dan bijna geen premature kinderen meer overlijden aan ernstig zuurstoftekort en de schade door vroeggeboorte zal veel minder zijn’ aldus professor Guid Oei, Gynaecoloog Maxima Medisch Centrum te Veldhoven.

 

Steun prof. Guid Oei en zijn internationale team door nu bij te dragen aan de kunstbaarmoeder.

 

#strongbabies #steunstrongbabies #steunwetenschappelijkonderzoek #steunonderzoeknaarvroeggeboorte #kunstbaarmoeder #supercouveuze

 

Wil je ook andere onderzoeken steunen? Dat kan op verschillende manieren, kijk hier!

dakje met Geef-logo
Website:
Startdatum:
05-02-2021
Einddatum:
30-12-2021
Nog 321 dagen te gaan

Goed doel