OK
×

Sterilisaties en medische zorg voor zwerfdieren in Sri Lanka

Sterilisaties en medische zorg voor zwerfdieren in Sri Lanka logo 1

Sterilisaties en medische zorg voor zwerfdieren in Sri Lanka

Stichting Save a Stray ondersteunt diverse projecten die zich inzetten voor zwerfdieren wereldwijd. Een daarvan is Tuty's Trust, waar een team van dierenartsen en vrijwilligers zich keihard inzetten om de hoeveelheid zwerfdieren op straat in Sri Lanka te verminderen. 

Er is regelmatig contact met Shobha Wijekoon, coordinator ter plaatse voor de organisatie. Zij woont in Sri Lanka, en organiseert niet alleen de 'camps' maar ook een groot deel van de fondsenwerving. Een van onze vaste donateurs is in januari 2020 in Sri Lanka geweest, en heeft met eigen ogen gezien hoe zij te werk gaan. Niet alleen hebben zij een eigen kleinschalige rescue, waar zij bijvoorbeeld verlamde honden opvangen, maar ook hebben zij meerdere vrijwilligers die in verschillende regio's van het land de zwerfdieren voeren. Zij doen dus ontzettend hard hun best om het zwerfdierenleed in Sri Lanka te verminderen.

Regelmatig organiseert Shobha sterilisatiecampagnes, vaak op verzoek van een gemeente, wanneer overlast van zwerfdieren een gevaar voor de bevolking begint te vormen. Het gebeurt regelmatig dat wilde dieren, besmet met rabiës, de dorpen in komen op zoek naar eten, waarbij zwerfdieren, en mensen, aangevallen worden. Dit neemt natuurlijk grote risico's met zich mee, vandaar dat ze in de gemeentes waar dit speelt dan zo snel mogelijk een aantal dagen met een mobiele kliniek zoveel mogelijk dieren gaan behandelen. Alle dieren worden gesteriliseerd, gevaccineerd, en waar nodig medische ingrepen voor uitgevoerd, denk hierbij aan amputaties, of schurftbehandelingen.

De kosten per dier bedragen gemiddeld genomen 15 euro. Hiervoor kunnen zij dan elk dier tijdens zo'n campagne helpen. Door een gemiddelde per dier te rekenen kunnen ook de zwaardere ingrepen uitgevoerd worden voor de dieren die dat nodig hebben.

Stichting Save a Stray probeert daarom zoveel mogelijk bijeen te krijgen om financieel bij te kunnen dragen aan de sterilisatiecampagnes. 

Voor een overzicht van reeds overgemaakte sponsorbedragen:

https://stichtingsaveastray.nl/sterilisatiecampagne-adopt-a-dog-in-sri-lanka/

Ook organiseert Stichting Save a Stray wekelijks veilingen via de Facebook groep, waarop ook met enige regelmaat items specifiek voor Tuty's Trust aangeboden worden:

https://www.facebook.com/groups/298140517520301/

dakje met Geef-logo
Website:
Startdatum:
17-11-2020
Einddatum:
30-05-2021