OK
×

Step up 4 Su !

Step up 4 Su ! logo 1

Step up 4 Su! houdt in dat wij, Aukje, Erna en Albi op 1 mei starten met onze steptocht van Haarlem naar Santiago de Compostella. Een tocht van 2500 km met minimaal comfort en maximale inspanning.

Surizorg houdt zich al sinds 2008 bezig met deskundigheidsbevordering van de palliatieve zorg in Suriname. Er zijn een groot aantal verpleegkundigen en vrijwilligers geschoold. Ook is de stichting betrokken geweest bij de opzet en opening van het eerste hospice in Suriname 'De Horizon'. 

Door de financiële crisis in het land, de Covid-19 pandemie en een zorgverzekeringssysteem wat anders werkt dan hier in Nederland heeft er voor gezorgd dat veel terminaal zieken onvoldoende financiele mogelijkheden hebben om de zorg in de hospice te betalen. Een dag opname all in kost ongeveer 50 euro!

Om toch iedere terminaal zieke de zorg in de hospice te kunnen aanbieden is er in Suriname een donatiefonds opgericht om financieel borg te staan voor terminaal zieken die een opname in het hospice niet zelf kunnen betalen. Het zogenaamde Hospice Verblijf Fonds.

Voor dit fonds willen wij geld bijeen brengen door op 1 mei te starten met de steptocht van 2500 km van Haarlem naar Santiago de Compostella om zo ook onze bijdrage te leveren om hospicezorg te kunnen bieden aan iedereen die dit nodig heeft. Wij vinden dat goede zorg in de laatste levensfase voor ieder mens bereikbaar moet zijn en niet afhankelijk mag zijn van de financiële status van de zieke.

 

dakje met Geef-logo
Website:
Startdatum:
3 dagen geleden
Einddatum:
31-07-2021
Nog 205 dagen te gaan