OK
×

Speeltuin- en bibliotheekproject Sierra Leone

Speeltuin- en bibliotheekproject Sierra Leone logo 1

We Play ondersteunt de Sierra Leonese  organisatie Playground Foundation bij de aanleg van een veilige en toegankelijke speelplek in Regent, een plaats aan de rand van de hoofdstad Freetown.

De grond is geschonken door de Saint Charles' Church. Het ontwerp is gemaakt door een lokale architect, waarbij zo veel mogelijk rekening is gehouden met de wensen en behoeftes van de kinderen daar.

Inmiddels is de grond gereed gemaakt, is het speelterrein ommuurd en is een begin gemaakt met de inrichting. Behalve speeltoestellen, worden een voetbalveldje en een planten- en bloementuin aangelegd en wordt etevens en kleine bibliotheek gebouwd.

De speeltuin, die 'Regent Canterbury Gardens for children' zal gaan heten, zal plek bieden voor maximaal 100 kinderen. De kinderen mogen er drie uur verblijven. De leeftijd van de kinderen variëert van drie tot dertien jaar. De gemeenschap van Regent zal de speeltuin samen met Playground Foundation gaan beheren en onderhouden. Op het terrein zullen getrainde speeltuinbeheerders te allen tijde aanwezig zijn. De speeltuin zal eind 2019 of begin 2020 gereed zijn. 

Playground Foundation heeft de aanleg van de speeltuin tot nu toe ter hand kunnen nemen met beperkte middelen (kleine giften van relaties in Sierra Leone en uit Nederland, vrijwillige inzet van lokale werklieden). Lokale kosten die gemaakt moeten worden voor bijvoorbeeld materialen die nodig zijn om het terrein veilig en duurzaam te maken (grond, omheining, toestellen) zjin echter niet goedkoop.  We Play werft derhalve extra middelen in Nederland om de realisering van de speeltuin dichter bij te brengen. Daarnaast zet We Play op verzoek technisch advies in via een bij onze stichting betrokken speeltuinontwerper. Alle gelden die We Play werft komen rechtstreeks ten goede aan speeltuin en in het bijzonder aan de bibliotheek. Eerder al heeft We Play 160 Engelstalige kinderboeken aan Playground Foundation geschonken. 

De speeltuin in Regent wordt een unieke plek in Sierra Leone. Het zal de eerste veilige, toegankelijke en duurzame speelplaats in het land worden, waarbij het welzijn van de kinderen en dat van hun ouders voorop zal staan, en waarbij de gemeenschap zoveel mogelijk betrokken wordt.  'One Playground at a time' is het motto van onze partner. Playground Foundation streeft naar meer vergelijkbare speelplekken in Sierra Leone. Dit streven sluit volledig aan bij We Play's wens om veilige speelplekken voor kinderen vast onderdeel te laten worden van de inrichting van openbare ruimtes in stedelijke gebieden in Afrika en elders.