OK
×

Speeltuin- en bibliotheekproject Sierra Leone

Speeltuin- en bibliotheekproject Sierra Leone logo 1

We Play ondersteunt de lokale organisatie Playground Foundation bij de aanleg van een veilige, toegankelijke en inclusieve speelplek in Regent, een plaats aan de rand van de hoofdstad Freetown in het Westafrikaanse land Sierra Leone.

De grond is geschonken door de nabij gelegen Saint Charles' Church. Het ontwerp is gemaakt door een lokale architect, waarbij zo veel mogelijk rekening is gehouden met de wensen en behoeftes van de kinderen daar.

Inmiddels is de grond gereed gemaakt, is het speelterrein ommuurd en is een begin gemaakt met de inrichting. Behalve speeltoestellen, worden een voetbalveldje en een planten- en bloementuin aangelegd en wordt etevens en kleine bibliotheek gebouwd.

De speeltuin, die 'Regent Canterbury Gardens for children' zal gaan heten, zal plek bieden voor maximaal 100 kinderen. De kinderen mogen er drie uur verblijven. De leeftijd van de kinderen variëert van drie tot dertien jaar. De gemeenschap van Regent zal de speeltuin samen met Playground Foundation gaan beheren en onderhouden. Op het terrein zullen getrainde speeltuinbeheerders te allen tijde aanwezig zijn. De speeltuin zal in de loop van 2020 gereed zijn. 

Playground Foundation heeft de aanleg van de speeltuin tot nu toe ter hand kunnen nemen met beperkte middelen (kleine giften van relaties in Sierra Leone en Nederland, inzet van lokale werklieden). Kosten die gemaakt moeten worden voor bijvoorbeeld materialen die nodig zijn om het terrein veilig en duurzaam te maken (grond, omheining, toestellen) zijn echter  hoog.  We Play werft daarom extra middelen in Nederland om de realisering van de speeltuin dichter bij te brengen. Daarnaast zet We Play op verzoek technisch advies in via een bij onze stichting betrokken speeltuinontwerper. Alle gelden die We Play werft komen rechtstreeks ten goede aan de speeltuin en in het bijzonder de bibliotheek. Eerder al heeft We Play 160 Engelstalige kinderboeken aan Playground Foundation geschonken via de organisatie Biblionef. 

De speeltuin in Regent wordt een unieke plek in Sierra Leone. Het zal de eerste veilige, toegankelijke en duurzame speelplaats in het land worden, waarbij het welzijn van de kinderen en dat van hun ouders voorop zal staan, en waarbij de gemeenschap zoveel mogelijk betrokken zal worden.  'One Playground at a time' is het motto van onze partner. Playground Foundation streeft naar meer vergelijkbare speelplekken in Sierra Leone. Dit streven sluit volledig aan bij We Play's wens om veilige speelplekken voor kinderen vast onderdeel te laten worden van de inrichting van openbare ruimtes in stedelijke gebieden in Afrika en elders. 

 

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 50opgehaald
1donaties

door gevoerde geefacties die verbonden zijn aan dit project

Startdatum:
12-06-2019