OK
×

SOSSAH GIVES YOU WHEELS

SOSSAH GIVES YOU WHEELS logo 1

 #GiveTuesday  #watdoejij 

SOSSAH GIVES YOU WHEELSSt. Anthony's Hospital in Dzodze, Volta Regio Ghana en SOSSAH slaan de handen in elkaar voor het project 'SOSSAH gives you wheels'.

Nu de vervanging van de 30 jarige stand-by generator rond lijkt gaan we verder met een ander dringend project: vervoer.

Dr. Sam Forster, medisch directeur van St. Anthony's Hospital: "We hebben geen ambulance voor het ziekenhuis. Soms zijn er zwangere vrouwen of andere patienten die spoedeisende hulp nodig hebben. Zorg op een hoger zorgniveau of meer gespecialiseerd. Zonder een betrouwbare ambulance zijn wij niet in staat deze patienten te helpen. Dit leidt soms tot vertraging in hun behandeling of tot complicaties. 

Het ziekenhuis beschikt ook niet meer over haar Toyota Pick-Ups. Één was versleten en de andere total loss na een tragis ongeval. Deze pick-ups werden o.m. gebruikt door het Outreach team. Het Outreach Team van St. Anthony's Hospital ging hiermee naar de moelijk bereikbare afgelegen kwetsbare gemeenschappen om daar patienten te helpen, om voorlichting te geven, een fysieke check up en artikelen als zeep en mondmaskers te brengen. Daarnaast bracht het team er in kaart hoe het er gesteld is met de situatie w.b. universele basisbehoeften zoals bv. is er water, voedsel, gaan de kinderen naar school, hebben ze een huis, is het er veilig etc. Verder dienden deze pick-ups o.m. ook voor het ophalen van medisch apparatuur, de bezoekende artsen teams uit Nederland en uit Duitsland.

Daarom zijn de 2 volgende projecten waar wij als ziekenhuis samen met SOSSAH echt aan willen gaan werken: "Een ambulance en een Toyota Pick-up".

Het ziekenhuis is vrijwel volledig afhankelijk van giften. De Volta Region is een armlastige streek waar vooral veel grote boerengezinnen leven. Deze situatie maakt het voor u uiterst dankbaar om een schenking te doen aan ons volgende project. SOSSAH steekt alle schenkingen volledig in haar projecten welke zij i.s.m. het ziekenhuis uitvoert. Er gaat geen cent naar onze vrijwilligers. SOSSAH heeft de Anbi-status, wat voor u betekent dat giften mogelijk aftrekbaar zijn bij de belasting. 

SOSSAH is i.s.m. met het ziekenhuis ook aan de slag gegaan met het werken aan duurzaamheid, groene zonne-energie. Ook werken wij samen aan  zelfredzaamheid voor het ziekenhuis door bv. het creeren van een lokaal netwerk.

U kunt ons bereiken via info@sossah.nl en onze projecten en resultaten volgen op https://www.sossah.nl/ Meer weten over St. Anthony's Hospital, over SOSSAH en haar meest recente project? Kijk dan eens op uw gemak naar de volgende Ghanese documentaire: https://youtu.be/1SHXVfEMcnI .

Namens St. Anthony's Hospital en SOSSAH wensen wij iedereen die momenteel te maken heeft met Corona of andere tegenspoed heel veel sterkte. Wij wensen u vredige feestdagen toe en zeggen verder: AKPE (= dank je wel in het Twi, één van de 70Plus dialecten in Ghana).

 

SOSSAH - Project Baby Breath, documentary

So long,St. Anthony's Hospital en SOSSAH

dakje met Geef-logo
Website:
Startdatum:
2 dagen geleden
Einddatum:
20-11-2023
Nog 727 dagen te gaan