OK
×

Schoon drinkwater voor Indonesische gezinnen.

Schoon drinkwater voor Indonesische gezinnen. logo 1

Indonesie is in veel opzichten nog enorm in ontwikkeling. Naast enkele florerende toeristische gebieden, heerst overal nog armoede, is er gebrek aan medische zorg en hebben mensen geen toegang tot schoon drinkwater of sanitair. 

Stichting Kolewa is medio 2017 begonnen met de distributie van de Tulip waterfilters, geplaatsts in een eenvoudige emmerset, voorzien van een kraantje. Eind 2018 kunnen we terugkijken op een goede start. Meer dan 500 gezinnen kunnen nu dagelijks regenwater, rivier-water of put-water omzetten in betrouwbaar schoon helder water zonder bacterien en algen.

Het gebruik van een waterfilter is simpel te begrijpn en kost de Indonesiers niets. We geven ze aan de allerarmsten, blijven regelmatig monitoren en vervangen het filter daar waar nodig. 

In Nederland draait men zonder na te denken de kraan open... loopt men geen risico op vervelende ziektes door vervuild water en kan men douchen en de wc doortrekken. Iets waar de Indonesier van droomt. Ooit zal het zo zijn, maar dat duurt nog wel even... 

Stichting Kolewa is nu (2019) ruim 9 jaar actief op Bali en de NTT-eilanden. We zien vooruitgang, ook al gaat het langzaam en mondjesmaat. Met een donatie van 25 euro, of een veelvoud daarvan, draagt u bij. Bij aan minder ziektes, besparingen binnen het gezin op het kopen van (plastic) flessen water en bij aan een stukje bewustworden en gezonder leven van Indonesische kinderen in het bijzonder. 

In 2019 willen graag 500 sets of meer uitgeven op Balii, Rote en Sumba. In het eerste kwartaal werden reeds 100 sets gdoneerd op Rote, Timor en Bali. Er is grote belangstelling!

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 985opgehaald
28donaties

door gevoerde geefacties die verbonden zijn aan dit project

Website:
Startdatum:
31-12-2019
Einddatum:
30-12-2020

Goed doel