OK
×

Schoolspullenactie

Schoolspullenactie logo 1

De zomervakantie is vaak het moment om schoolspullen te kopen voor het nieuwe schooljaar. Maar voor veel gezinnen in Nederland zijn de kosten die dit met zich meebrengt moeilijk op te brengen. Met onze schoolspullenactie helpen we  kinderen die opgroeien in armoede en (voor het eerst) naar de middelbare school gaan. Zij ontvangen voor de zomervakantie, via lokale hulporganisaties, een schoolspullenpas ter waarde van 50 euro. De schoolspullenpas is te gebruiken van juli tot september bij landelijke winkelketens waaronder bijvoorbeeld de HEMA en de Bruna. 

De schoolspullenpas helpt!

Robin (12) is een van de ruim 10.000 kinderen die in 2020 dankzij het Armoedefonds schoolspullen heeft kunnen kopen. Aan schoolspullen kun je al snel tientallen euro's kwijt zijn, en dat geld is er thuis bij Robin niet zomaar. "Wij zijn niet arm, maar we hebben ook niet veel geld. Doordat we met veel zijn moeten we het geld ook een beetje verdelen. Met de schoolspullenpas van 50 euro kon ik alles pakken wat ik nodig had en wat ik mooi vond". 

Wij krijgen elk jaar meer aanvragen voor de schoolspullenpas. Het aantal kinderen dat hulp nodig heeft groeit. In 2020 hebben maar liefst 10.246 kinderen een schoolspullenpas via het Armoedefonds ontvangen, dit was het dubbele ten opzichte van het jaar daarvoor. Samen kunnen we helpen! 

dakje met Geef-logo
Website:
Startdatum:
15-02-2021
Einddatum:
30-09-2021
Nog 200 dagen te gaan