OK
×

Scharlaken Koord - hulp aan prostituees

Scharlaken Koord - hulp aan prostituees logo 1

Het THDV-project dat zich inzet voor prostituees heet Scharlaken Koord. Het team heeft al ruim dertig jaar ervaring in het begeleiden van vrouwen die werken in de prostitutie. Medewerkers en vrijwilligers van Scharlaken Koord gaan een paar keer per week langs de ramen en de clubs om vrouwen te bezoeken en contacten te leggen. Daarnaast legt het team ‘digitaal veldwerk’ online contact met prostituees die via seksadvertenties contact zoeken met klanten.

Scharlaken Koord werkt rondom vier thema’s: werken, wonen, waardigheid en weerbaarheid. Vrouwen die uit willen stappen kunnen bij ons trainingen volgen en eventueel werkervaring opdoen via een leer/werk-traject bij Crafted Stories, onze eigen winkel in Amsterdam. Waar nodig zoeken we een veilige en betaalbare woonplek, een voorwaarde om uit de seksindustrie te stappen en om het leven weer te kunnen opbouwen. 

Ook bouwen we aan een vertrouwensrelatie, bieden praktische, intensieve psychosociale en pastorale begeleiding waardoor de vrouwen ontdekken dat ze krachtig en waardevol zijn.

www.facebook.com/scharlakenkoord

www.instagram.com/scharlakenkoord

Jaarverslag: https://thdv2020.jaarverslag.org 

 

dakje met Geef-logo
Website:
Startdatum:
05-09-2021
Einddatum:
30-12-2021
Nog 75 dagen te gaan

Goed doel