OK
×

Samen kunnen we meer doen tegen honger

Samen kunnen we meer doen tegen honger logo 1

 

Medair december-actie: Meer doen tegen honger

Hongersnood was er al lang voordat corona de kop op stak en wordt veroorzaakt door een combinatie van factoren. Maar de coronapandemie heeft de situatie sterk verergerd. Lage inkomens zijn nog lager geworden of helemaal weggevallen en de voedselprijzen blijven maar stijgen.

De meeste mensen die nu bedreigd worden door hongersnood zijn al jaren dag voor dag aan het overleven. Ze hebben geen reserves om de klap van de coronacrisis op te vangen en staan met lege handen.

WIJ WERKEN AAN DE OPLOSSINGVoor deze kinderen, hun broers en zussen, ouders en grootouders zet Medair zich al meer dan 30 jaar met jouw hulp in. We bestrijden de gevolgen van honger, bieden noodhulp en werken aan de preventie. We richten ons op de moeilijkst bereikbare plaatsen en de kwetsbaarste mensen die vaak vergeten worden. Dit doen we door:

1. Ondervoeding behandelenErnstig ondervoede vrouwen en kinderen worden in onze klinieken behandeld en getrainde vrijwilligers gaan er zelf op uit om in afgelegen gemeenschappen kinderen te screenen op ondervoeding.

2. Ondervoeding voorkomenWe zorgen voor veilig drinkwater om ziektes die ondervoeding veroorzaken te voorkomen en geven training over hygiëne en voeding in lokale gemeenschappen.

3. Voedselzekerheid verbeterenWe vergroten de weerbaarheid van mensen door projecten die hun voedselzekerheid verbeteren zoals het aanleggen van moestuintjes.

Samen kunnen we meer doen tegen honger, doe je mee?