OK
×

Restauratie vloerbekleding

Restauratie vloerbekleding logo 1

De Stichting Opel Super Six heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in het weer in historisch verantwoorde staat brengen van haar 4-deurs Opel Super Six (model Kapitän) uit 1939. Dat dit naast het reguliere onderhoud veel kosten met zich heeft meegebracht laat zich raden. Om een beeld te geven:

Er is een kleine 4 K uitgegeven aan een geheel vernieuwde kabelboom. De originele kabelboom was nog van ijzer (omdat koper eind jaren '30 schaars werd en alleen voor defensieprojecten gebruik mocht worden in Duitsland) en was zeer nodig aan vernieuwing toe. Om praktische en veiligheidsredenen hebben we gekozen voor koperen bedrading.

Er is ruim 5 K geïnvesteerd in de restauratie van het gehele remsysteem. Voor vooroorlogse begrippen remt de Super Six nu weer zeer goed (alhoewel wij altijd veel afstand houden op voorliggers omdat het remvermogen zich niet laat vergelijken met moderne voertuigen!).

Vanaf afgelopen winter hebben we van de Corona-gelegenheid gebruikt gemaakt om wederom wat grote zaken aan te pakken. Zo is er 3,5 K gestoken in het opnieuw laten verchromen van verschillende delen – onder andere de achterbumper die reeds decennialang met wat zilververf ‘toonbaar’ werd gehouden. Ook zijn de nog originele en geheel verdroogde raamrubbers allemaal vernieuwd wat een investering van bijna 6 duizend euro met zich meebracht.

Dit alles heeft een zware wissel getrokken op onze reserves en zelfs hebben we een reservering bestemd voor een toekomstige aankoop van een ander model (een 2-deurs en/of een Cabrio) moeten aanspreken om in de restauratie te steken. Maar we hebben nog een grote wens liggen die we graag direct mee zouden willen laten nemen: het restaureren van de vloerbekleding in zowel de cabine als de bagageruimte. Hiervoor hebben we naar schatting bijna 4 duizend euro nodig, die we graag zouden ophalen via dit project.

Draagt u de Super Six een warm hart toe en wilt u hem wellicht een keer kunnen bewonderen met gerestaureerde vloerbekleding, schenk Stichting Opel Super Six dan een bijdrage in dit project. We zijn u uiteraard zeer dankbaar!

Overigens is Stichting Opel Super Six door de belastingdienst aangewezen als een Culturele ANBI, waardoor uw giften aftrekbaar zijn voor de inkomsten- en winstbelasting. U kunt er ook voor kiezen om donateur te worden van Stichting Opel Super Six – op onze website leest u daar meer over.

dakje met Geef-logo
Website:
Startdatum:
14-07-2021
Einddatum:
30-12-2021
Nog 128 dagen te gaan