OK
×

Playground @ Ark Angels Educare, Zuid-Afrika

Playground @ Ark Angels Educare, Zuid-Afrika logo 1

Help kinderen veilig spelen door bij te dragen aan de speelplaats bij Ark Angels Educare in de Overcome Heights, Zuid-Afrika.

Waarom een speelplaats? 
Interesse krijgen in andere kinderen, het creëren van een eigen wil en zindelijk worden ontwikkelen zich onder andere in de eerste levensjaren. Tussen de 3 en 4 jaar oud worden kinderen nieuwsgierig en hebben zij een levendige fantasie. Spel is belangrijk om uiting te kunnen geven aan fantasie. Op jonge leeftijd (her)kennen kinderen echter nog geen gevaar. Hierdoor is het van groot belang dat spel in een veilige omgeving kan plaatsvinden, onder supervisie van volwassenen.

Doordat dit niet vanzelfsprekend is in de township in de Overcome Heights, Zuid-Afrika, financiert Little Superheroes samen met jou de bouw van een speelplaats bij Ark Angels Educare, Overcome Heights, Zuid-Afrika.

Waarom bij Ark Angels Educare?
Ark Angels Educare is gevestigd in de Overcome Heights, middenin een township dichtbij het prachtige Kaapstad. In de township wonen meer dan 45.000 mensen. De leefomstandigheden in de township zijn schrijnend. De meeste bewoners van de township wonen in metalen ‘shacks’, van 3m x 3m. Bijna niemand heeft stromend water in huis en mede daardoor worden de meeste mensen gedwongen om hun sanitaire behoeften buiten te doen. Er is een hoge mate van werkloosheid. Mede hierdoor komen drank- en drugsverslavingen, geweld en vrouw- en kindermisbruik veel voor. Kinderen die leven in de township zijn ondervoed en hebben weinig kansen om naar school te gaan.

Om de omgeving voor kinderen in de Overcome Heights veiliger te maken, ten minste gedurende de dag, is in 2015 Ark Angels Educare opgericht door de Zuid-Afrikaanse Prosper. Ark Angels Educare is een dagopvang die momenteel 70 kinderen opvangt tussen de 0-6 jaar oud. Kinderen krijgen twee warme maaltijden en onderdak gedurende de dag. Daarnaast geeft dit ouders de kans om werk te vinden in de omgeving. Recentelijk heeft het Zuid-Afrikaanse ‘Department of Social Development’ Ark Angels Educare benoemd als ‘Early Childhood Development Centre’ voor de gehele omgeving. Dit betekent dat Ark Angels Educare de toonaangevende dagopvang van de gehele omgeving moet worden. 

Ark Angels Educare heeft op dit moment niet de faciliteiten en capaciteiten om goede opvang aan kinderen te bieden. De missie is om een nieuwe dagopvang te bouwen voor Ark Angels Educare, om kinderen de kans en ruimte te geven om op een veilige manier te spelen en te leren. 

Wat kun jij doen?
Kinderen moeten veilig kunnen spelen, jij kunt daar aan meehelpen door te doneren. Het bedrag dat jij zou betalen voor één kopje koffie kan al het verschil maken!

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 25opgehaald
1donaties

door gevoerde geefacties die verbonden zijn aan dit project

Website:
Startdatum:
04-11-2017