OK
×

Panchakanya day care center in Dhading

Panchakanya day care center in Dhading logo 1

Er zijn beperkte mogelijkheden in de dorpen in Nepal als het gaat om onderwijs. Naast het gebrek aan faciliteiten, is er ook een gebrek aan bewustzijn betreffende het belang van onderwijs. Ouders hebben niet altijd tijd om goed op hun kleintjes te letten omdat ze druk aan het werk zijn op het land om weer een bord eten op tafel te hebben. Er werd dus niet altijd opgelet of de kinderen wel regelmatig naar school gaan en wanneer er te veel werk is op het land, bijvoorbeeld in de oogsttijd, moeten de groteren thuisblijven en mee helpen.

De day -care centers verzorgen non-formeel, voorschools onderwijs (6 dagen per week). In elk center is er plaats voor 25 kinderen, tussen 2 en 5 jaar oud. De docenten hebben een cursus gevolgd in "Early Childhood Development" en een intensieve vervolgcursus van het "Early Childhood Education Center". Tijdens deze opleiding hebben de docenten geleerd om op een creatieve en interactieve manier les te geven, in plaats van de in Nepal beroemde ‘opdreun’ en ‘papegaai’ methode.

Naast de leerkracht is er in het centrum ook een bewaker en helper (cook-didi) werkzaam. De cook-didi bereidt iedere dag een voedzame lunch ("tiffin") voor de kinderen. Deze lunch is een goede basis voor de groei en ontwikkeling van de kinderen. Uiteindelijk komt dit de schoolresultaten ook ten goede, een kind kan simpelweg niet leren op een lege maag. Bovendien is het een goede motivator voor de arme families om hun kind naar school te sturen. Ongeacht de al behaalde successen, blijft het altijd een uitdaging om alle ouders bewust te maken van het nut van onderwijs.

De kinderen leren ook het belang van hygiëne en tanden poetsen. Ook wordt hun groei gevolgd door maandelijkse gezondheidscontroles.

Panchakanya day care center in Salang - Dhading, 15 kinderen, kost 1.037 Euro (per schooljaar)

Om de betrokkenheid en verantwoordelijkheid van de ouders en omliggende gemeenschap te vergroten, ondersteunt Stichting Veldwerk het project slechts voor 40% in 2020, de resterende 60% wordt bij elkaar gebracht door het bestuur van het center. In 2021 zal Stichting Veldwerk de steun verder afbouwen zodat het project in de toekomst verder kan zonder ondersteuning van buitenaf.

dakje met Geef-logo
Website:
Startdatum:
13-04-2020
Einddatum:
13-04-2021
Nog 283 dagen te gaan