OK
×

Oprichting studiefonds Stichting Hart voor Haïti

Oprichting studiefonds Stichting Hart voor Haïti logo 1

Een studie op Haïti betekent simpelweg een grotere kans op een hoopvolle toekomst. Met een studie worden jongeren toegerust om hun plek in de Haïtiaanse samenleving in te nemen. Wanneer de jongeren het veilige kinderdorp verlaten is dit vaak best wel even wennen voor ze. Nu moeten ze het toch echt zelf gaan doen. Het leven op Haïti is niet makkelijk maar door het volgen van een studie hebben de jongeren wel meer kans op een goede baan en kunnen ze zich tevens verder ontwikkelen.

Daarom hebben we het studiefonds in het leven geroepen. Hiermee willen we zoveel mogelijk jongeren aan een studie helpen. Daarnaast willen we hiermee ook zoveel mogelijk kinderen basis- en vervolgonderwijs aanbieden.

In het studiefonds zullen diverse gradaties komen. De basis is de basisschool en de middelbare school, daarna volgen de vakopleidingen (mbo-niveau) en de hbo-opleidingen. Als laatste behoort ook een universitaire opleiding tot de mogelijkheden. Aan elke gradatie hangen we een prestatiecontract die de jongeren moeten ondertekenen. Daarnaast zullen we de voortgang ook monitoren. Hiermee willen we ervoor zorgen dat de jongeren zich echt vanuit hun eigen verlangen en ambitie inzetten om wat van hun leven te maken.

Het geld dat we voor het studiefonds binnenhalen gebruiken we voor de volgende posten:

  • Eenmalige investering voor een monitoring- en opvolgingssysteem.
  • Ondersteuning uitgeplaatste tieners.
  • Opleidingen (van basisonderwijs tot universiteit).

Uitgebreidere documentatie over het studiefonds en een kostenoverzicht kunt u opvragen bij de stichting.

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 430opgehaald
12donaties

door gevoerde geefacties die verbonden zijn aan dit project

Website:
Startdatum:
30-06-2021
Einddatum:
30-12-2023
Nog 863 dagen te gaan