OK
×

Onderwijs voor Straatkinderen van Bolivia

Onderwijs voor Straatkinderen van Bolivia logo 1

Kye4Kids  heeft tot doel armlastigen, in het Amazonegebied van Noord-Bolivia, in het bijzonder de  “Niños de Calle”, kinderen van de straat, te steunen. Door hulp te bieden aan  educatie projecten die erop gericht zijn de leefomstandigheden van deze kansarmen kinderen nu en in de toekomst te verbeteren.

Goed onderwijs helpt deze kinderen vooruit.
Ze zijn het zo waard!

Door het steunen van kinder- en jeugdprogramma’s wordt voorkomen dat kinderen uit kansarme families in verslavingen en criminaliteit belanden. Zo bouwen we samen aan een zelfstandige generatie met betere vooruitzichten. 

Deze jongvolwassenen zullen straks in staat zijn om hun families en gemeenschappen te leiden in hun strijd tegen de armoede. Alleen met uw financiële steun kunnen kunnen we deze strijd overwinnen.

Weet u hoe het leven van de straatkinderen in Riberalta eruit ziet?

Meestal beginnen zij ’s morgens om half zeven al met hun werk. Ze gaan van deur tot deur om brood, fruit en drankjes te verkopen of ze zoeken een strategische plek in de stad om schoenen te poetsen. Ze moeten wel, want het inkomen van hun arme families is te laag om van te leven. Sommige kinderen gaan ’s middags wel een paar uur naar school, maar ach, als ze de hele ochtend gewerkt hebben, valt het hen zwaar om ’s middags hun aandacht bij de les te houden. 

Het uitdelen van schoolpakketten aan straatkinderen is een van de belangrijke hulpprojecten die wij willen ondersteunen met uw hulp. Zonder schoolspullen zoals leerboeken, schriften, pennen, potloden en een liniaal kunnen kinderen geen onderwijs volgen.

Een schoolpakket is niet duur. Er zit alles in wat de kinderen gedurende een schooljaar nodig hebben. Eén schoolpakket kost omgerekend ongeveer 19 euro.

De straatkinderen van Riberalta zijn erg leergierig en willen niets liever dan naar school gaan.

Samen zijn we sterk en bereiken we zo veel meer dan individueel.

Een schoolpakket voor het basisonderwijs kost € 19 en dit zit erin:

Taal- en rekenboekjes
Schriften
Pennen, potloden en een passer
Kleurpotloden
Gum en linialen 
Gekleurd knutselkarton
Lijm

Dank u wel voor uw steun. 

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 50opgehaald
1donaties

door gevoerde geefacties die verbonden zijn aan dit project

Website:
Startdatum:
09-11-2017

Goed doel