OK
×

Nieuwe kans voor recyclewinkel Estafette in Burgum

Nieuwe kans voor recyclewinkel Estafette in Burgum logo 1

Zware tijden

Afgelopen 1,5 jaar waren financieel zwaar. De winkel kon door corona niet open, ook niet toen dat weer mocht van de overheid. De oppervlakte was te klein om dit voor de klanten én voor vrijwilligers/personeel veilig te doen. Helaas moeten we afscheid nemen van de oude winkel aan de Legewei, maar gelukkig hebben we een nieuwe plek gevonden binnen Burgum.

NIeuwe ronde, nieuwe kansen

Het grotere en ruimere pand aan de W.M. Oppedijk 3 biedt veel mooie nieuwe kansen. Maar er moet nog heel wat gebeuren voordat we de deuren voor het publiek kunnen openen. De normale vaste kosten liepen natuurlijk gewoon wel door en het verhuizen naar en inrichten van een nieuwe locatie kost erg veel geld. Alleen al het overnemen van de bestaande inventaris kost €8.000. Verder hebben we veel nieuwe kasten nodig, maar bijvoorbeeld ook betere begeleiding van onze huidige en nieuwe vrijwilligers die via de gemeente en via onze nieuwe samenwerkingspartners een kans krijgen. We hopen een groter team van vrijwilligers een zinvolle en zeer gewaardeerde invulling van hun dag te mogen bieden, maar dat kost naast extra vrijwilligersvergoedingen ook de salariskosten van een extra personeelslid. 

Dan hebben we het nog niet eens gehad over communicatie aan en in het pand, de verbouwing en verduurzaming van het pand, de inbreng organiseren en een ontruimingsplan laten maken. Kortom: we kunnen alle donaties goed gebruiken.

Vrijwilligers maken het verschil

Alle bestaande trouwe vrijwilligers dragen natuurlijk hun steentje bij, maar Estafette is ook op zoek naar nieuwe aanvulling voor het vrijwilligersteam. We kunnen alle hulp gebruiken, in welke vorm dan ook. We zoeken nieuwe vaste vrijwilligers op verschil- lende afdelingen, maar ook mensen die tijdelijk hulp willen bieden tijdens de verbouwing en inrichting. Ook vragen we mensen hun herbruikbare goederen voor ons te sparen, waarmee we de winkel na de zomer kunnen gaan vullen. Alle hulp is welkom!

Wist je dat 75% van de vrijwilligers uit Burgum aan geeft dat ze er, sinds ze bij Estafette werken, lichamelijk en/of geestelijk op vooruit zijn gegaan? De andere 25% is hierin centraal.

Tot slot een paar quotes uit het onderzoek onder de Estafette vrijwilligers:

"Vrijwilligerswerk bij Estafette betekent voor mij: leuke contacten, leuk werk, collegialiteit, contact met klanten, ze blij zien vertrekken." "Ik ben blij met Estafette als vrijwilligersorganisatie omdat de vrijwilliger gewaardeerd wordt en er een positieve sfeer is. Een ieder is goed zoals hij is en wordt gewaardeerd."

Hartelijke groeten,

Team Burgum

Je kunt ons bereiken via burgumestafette@gmail.com.

dakje met Geef-logo
Website:
Startdatum:
30-08-2021
Einddatum:
30-10-2021
Nog 67 dagen te gaan