OK
×

Nieuw schoolgebouw Brikama, the Gambia

Nieuw schoolgebouw Brikama, the Gambia logo 1

Een school bouwen is meer dan een gebouw neerzetten:

Onze passie gaat uit naar een groep kinderen in een achterstandswijk in Brikama, the Gambia. Daar begon het in 2012, zonder schoolgebouw en zonder schoolboeken. Met de hulp van 2 leerkrachten en de lokale gemeenschap is ons kleuter onderwijs op die manier opgestart, in een "achtertuin" van familie. Gewoon omdat het nodig is, analfabetisme moet verdwijnen! En niet naar school kunnen omdat een school uniform niet betaald kan worden, dat moet anders!

Onze missie is dat deze kinderen een eigen gebouw krijgen en dat de lokale gemeenschap centraal staat: zij zullen zorg dragen voor onder andere de school, de kwaliteit van de wegen en het schoonhouden van de straten.

De afgelopen jaren hebben we niet stil gezeten: behalve dat we een stichting zijn geworden vanaf 2017, is er nu ook een stuk grond voor de school aangekocht.  Daar staat sinds 3 jaar een noodgebouwtje, gemaakt van palen en riet. Er is inmiddels stromend water en de toiletten zijn klaar. Het noodgebouw bestond uit 2 lokalen en daar kregen 50 kinderen les in het eerste seizoen. Het tweede seizoen bestond uit 105 kinderen en een 3e seizoen overbruggen we opnieuw in het noodgebouw. (inmiddels uitgebreid met een derde lokaal)

2020/2021 is de emergency call voor het nieuwe schoolgebouw.

Covid-19 verlamt de samenleving en het systeem volkomen; als wij alle kleine beetjes verzamelen kunnen wij de kinderen van ML nursery school uitzicht geven.

Een voor een - steen voor steen voor een echt gebouw!

Bouw je mee? Teamwork makes the dream work!

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 745opgehaald
14donaties

door gevoerde geefacties die verbonden zijn aan dit project

Website:
Startdatum:
26-09-2019
Einddatum:
26-09-2021