OK
×

Nieuw schoolgebouw Brikama, the Gambia

Nieuw schoolgebouw Brikama, the Gambia logo 1

Een school bouwen is meer dan een gebouw neerzetten:

Onze passie gaat uit naar een groep kinderen in een achterstandswijk in Brikama, the Gambia. Daar begon het in 2012, zonder schoolgebouw en zonder schoolboeken. Met de hulp van 2 leerkrachten en de lokale gemeenschap is ons kleuter onderwijs op die manier opgestart, in een "achtertuin" van familie. Gewoon omdat het nodig is, analfabetisme moet verdwijnen! En niet naar school kunnen omdat een school uniform niet betaald kan worden, dat moet anders!

Onze missie is dat deze kinderen een eigen gebouw krijgen en dat de lokale gemeenschap centraal staat: zij zullen zorg dragen voor onder andere de school, de kwaliteit van de wegen en het schoonhouden van de straten.

De afgelopen jaren hebben we niet stil gezeten: behalve dat we een stichting zijn geworden vanaf 2017, is er nu ook een stuk grond voor de school aangekocht.  Daar staat sinds 1 jaar een noodgebouwtje, gemaakt van palen en riet. Er is inmiddels stromend water en de toiletten zijn bijna klaar, op het dak na. Het noodgebouw bestaat uit 2 lokalen en daar krijgen nu 50 kinderen les.

2019 is het jaar van de fundraising rond het nieuwe schoolgebouw.

Benodigd bedrag voor 3 klaslokalen en staffroom/kantoor: € 25.000

Bouw je mee? Teamwork makes the dream work!

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 305opgehaald
7donaties

door gevoerde geefacties die verbonden zijn aan dit project

Website:
Startdatum:
26-09-2019