OK
×

Mercal Community Maternity Hospital

Mercal Community Maternity Hospital logo 1

Ziekenhuisbedden nodig voor het Mercal Hospital voor moeder en kind

In 2016 opende Mercal Healthcare haar eerste kliniek in Kitale, de hoofdstad van het Trans-Nzoia County in Kenia. In 2018 volgde een kleinere plattelandskliniek in het nabijgelegen Bungoma County.  In de afgelopen jaren heeft Mercal met minimale middelen veel kunnen bereiken. Mercal staat op eigen benen en biedt kwalitatief hoogwaardige zorg voor alle lagen van de bevolking. Daarnaast is er veel aandacht voor preventieve zorg en de opbouw van de lokale gemeenschap.

In Nederland ondersteunt de Stichting KeniaHealth Mercal Healthcare. Met de hulp van fondsenwerving door KeniaHealth heeft Mercal in de afgelopen jaren € 63.000 euro ontvangen. Geld dat is gebruikt om de bestaande kliniek in Kitale uit te rusten en een goede start te maken.

Mercal Healthcare staat voor een nieuwe uitdaging: De bouw van een Community Hospital voor moeder en kind in een voornamelijk agrarisch gebied in het westelijk deel van Kenia. Het geld dat nodig is voor de bouw en inrichting van het ziekenhuis wil KeniaHealth in Nederland bijeenbrengen.

Voor het bouwen en de inrichting van het ziekenhuis is 250.000 euro nodig. We zijn dit jaar begonnen met het inzamelen van geld voor 15 algemene en postnatale bedden. Een ziekenhuisbed kost ongeveer 1.350 euro. In totaal is voor de bedden ruim 20.000 euro nodig.

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 20opgehaald
2donaties

door gevoerde geefacties die verbonden zijn aan dit project