OK
×

Maandverband dat schuurt

Maandverband dat schuurt logo 1

In Nederland heeft 1 op de 5 huishoudens (problematische) schulden. Wanneer je van 50 euro of soms minder in de week moet rondkomen, is elke euro van belang. Hoewel landelijke cijfers ontbreken, bereiken ons steeds meer signaleren dat er in Nederland vrouwen zijn die onvoldoende geld hebben om maandverband of tampons te kopen. Men moet soms noodgedwongen een keuze maken tussen eten of maandverband.

Menstruatieproducten moeten voor iedere vrouw beschikbaar zijn die het nodig heeft. Het Armoedefonds stelt daarom menstruatieproducten beschikbaar via lokale hulporganisaties. Denk aan voedsel en een kledingbanken, een vrouwenopvang maar ook bijvoorbeeld een weeggeefwinkel. Hulporganisaties die deelnemen ontvangen een doos vol met menstruatieproducten. Zodra deze op zijn sturen wij nieuwe producten toe. Wij hopen op korte termijn het aantal locaties flink te kunnen uitbreiden. 

15.000 vrouwen helpen in 2021

Ons streven is om dit jaar 15.000 meisjes/vrouwen te bereiken met deze actie. Om het aantal locaties en daarmee het aantal meisjes en vrouwen dat we bereiken te vergroten zijn meer menstruatieproducten nodig. Maandverband, tampons, menstruatiecups... Jij kunt ons helpen! Je kunt producten inzamelen of een bedrag doneren. Voor 1 euro kunnen wij al een pakje maandverband of tampons inkopen. Wil jij ons helpen? 

dakje met Geef-logo
Website:
Startdatum:
15-02-2021
Einddatum:
30-12-2021
Nog 279 dagen te gaan