OK
×

Kindervakantieweek Noord-Kennemerland

Kindervakantieweek Noord-Kennemerland logo 1

Er is niets heerlijker voor een kind om te kunnen spelen, sporten, knutselen, speuren, zingen, dansen en nog veel meer in de zomervakantie. Helaas is dat lang niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. De vrijwilligers van Humanitas organiseren kindervakantiedagen in juli voor kinderen van 7 tot 11 jaar, die door omstandigheden niet met vakantie (kunnen) gaan. Dit heeft een enorme impact op het leven van deze kinderen. Even kunnen zij hun zorgen vergeten. Zoals Abi hieronder vertelt.

Abi's verhaal 

Abi woont samen met zijn moeder, broer en zusje. Hij ging mee met de Humanitas Kindervakantiedagen aan de kust.

"In de zomer ben ik meestal thuis en speel ik buiten. We gaan niet meer met vakantie, omdat mijn moeder erg ziek is geworden en geen werk heeft. Daarom mochten mijn jongere zusje en ik mee met de Kindervakantiedagen.

Ik vond het afscheid nemen best moeilijk, ik kon er niet van slapen. Maar op de tweede dag was ik gewend. Brandon en Jack werden mijn vrienden, ze waren heel grappig. We hebben samen in het bos gespeeld en wortels uit de grond getrokken op de dijk en die aan de kok gegeven. Zij heeft ze gebruikt voor het eten!

Er werden veel spelletjes georganiseerd. Ik kan niet kiezen wat ik het leukste vond: dat de brandweer langskwam en ik met de slang grote letters omver mocht spuiten. Of dat we legeroefeningen mochten doen met een aardige man die bij de commando’s werkt. Ik kan nu acht geven en mijn voeten hard tegen elkaar doen.

De juffen en meesters vond ik heel erg aardig. Ze vertelden verhalen voor het slapen, sommige waren heel spannend. De nachten waren super. We sliepen met de jongens in stapelbedden en hadden veel lol. Het minst leuk was het eten. Wij zijn Hindoestaans-Surinaams eten gewend, roti en rijst en zo, dus dit was nogal anders. Maar we hebben ook een keer frites gegeten, dat vond ik heerlijk!”

Gun jij Abi en nog vele anderen een mooie zomervakantie? Maak het de vrijwilligers van Humanitas mogelijk en geef!

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 3.721opgehaald
158donaties

door gevoerde geefacties die verbonden zijn aan dit project

Startdatum:
09-04-2022
Einddatum:
29-06-2022

Goed doel