OK
×

Jong geleerd is doorgeleerd

Jong geleerd is doorgeleerd logo 1

In Bangladesh wordt het basisonderwijs verzorgd door de overheid. De kwaliteit van dit onderwijs is beperkt, waardoor veel kinderen achter raken en het  uiteindelijk opgeven. Goed kleuteronderwijs kan kinderen in hun ontwikkeling stimuleren en zo een stevige basis leggen voor de schoolcarrière van deze kinderen waardoor ze het minder snel opgeven.

SAKO partnerorganisaties Aloshikha en BVDO runnen samen ruim 60 pre-schools in afgelegen dorpen. Pre-schools zijn kleine lokale schooltjes die laagdrempelig zijn, kleinschalig (max 30 kinderen per schooltje) en midden in de gemeenschap staan. Ze volgen het officiële nationale curriculum en begeleiden kinderen en hun ouders met inschrijving op een lagere school nadat de pre-school met goed gevolg is doorlopen.

De kosten per schooltje bedragen € 1.000 per jaar (inclusief schoolmaaltijd).Inmiddels zijn 10 van deze schooltjes door sponsors 'geadopteerd', waarbij ze voor een periode van een vijf jaren met een financiële bijdrage worden ondersteund. Wil je ook, eventueel met familie en vrienden, ook een schooltje ondersteunen, neem dan contact met ons op. We vertellen je graag meer!