OK
×

Ik steun jouw dromen

Ik steun jouw dromen logo 1

De kinderen van Caras Alegres dromen ervan om later bijvoorbeeld architect, kok, dokter of advocaat te worden. Dit zijn dromen die zouden moeten uitkomen voor alle kinderen, maar helaas groeien veel van de kinderen van Caras Alegres op in een omgeving waar het waarmaken van deze dromen vaak erg moeilijk is. 

Bij Caras Alegres streven we ernaar om de kinderen en hun families elke dag te ondersteunen en te helpen. Wij geloven sterk dat scholing een van de belangrijkste dingen is om de dromen van de kinderen waar te maken, maar ook om de gemeenschap en de buurt te kunnen ontwikkelen. 

Caras Alegres heeft de afgelopen 10 jaar al geholpen bij de scholing van honderden kinderen en vrouwen in Cantún, Xela. Een van de belangrijkste manieren waarop we dit doen is het geven van rugzakken en school materialen an de kinderen. Deze spullen zijn vaak te duur voor de families, waardoor ze een lening afsluiten die ze nog maanden later aan het af betalen zijn. Door de hoge kosten zijn de schoolmaterialen vaak geen prioriteit en moeten veel families noodgedwongen kiezen tussen eten of school.

Het doel van dit project is om de families te helpen met deze kosten waar we kunnen, zodat ze geen keuze meer hoeven te maken en de kinderen alle materialen hebben voor een goed schooljaar. Het geld dat we ophalen gebruiken voor o.a. rugzakken, schriften, pennen, potloden, krijtjes etc. We hopen hiermee ongeveer 65 kinderen te kunnen bijstaan. 

Daarnaast kunnen we het geld ook gebruiken voor persoonlijke beurzen voor de kinderen die naar de middelbare school gaan. Helaas zien we vaak dat er geen geld is voor de kinderen om door te studeren na de basisschool, waardoor veel kinderen al op jonge leeftijd niet meer naar school gaan en beginnen met werken of op straat belanden. Voor maar 18 euro per maand kunt u een van onze kinderen helpen met verder studeren en maakt u een onwijs verschil in iemands leven. 

Uw donatie zal helpen de kinderen helpen weer één stap dichter bij hun droom te komen.