OK
×

Hulpverleningsvoertuig

Hulpverleningsvoertuig logo 1

Reddingsbrigade Noptunus, Emmeloord houdt toezicht bij verschillende evenementen in de omgeving. Eind 2017 hebben wij een nieuwe boot in gebruik mogen nemen waarmee we deze taak nog beter kunnen uitvoeren. De boot is niet alleen groter en sneller, maar ook uitgerust met meer middelen die ons helpen bij reddingen. 

De boot is echter aanzienlijk zwaarder dan de vorige boot. Dit, en het groeiende aantal evenementen, heeft er voor gezorgd dat de druk op onze vrijwilligers die de boot wel kunnen trekken erg hoog is geworden. Op dit moment kan het voorkomen dat wij aanvragen van evenementen moeten weigeren omdat wij geen trekkende voertuigen beschikbaar hebben. 

Om deze reden is er besloten om als brigade een eigen trekkend voertuig aan te schaffen. Dit voertuig zal compleet omgebouwd worden tot hulpverleningsvoertuig, dat wil zeggen:

  • Oranje met de juiste striping
  • Optische en geluidssignalen (zwaailichten en sirene)
  • Geschikt voor het vervoeren of verzorgen van gewonden
  • Voorzien van goede communicatiemiddelen

Het voertuig zal er voor zorgen dat onze vrijwilligers vaker en beter hun taak kunnen uitvoeren. De geschatte kosten voor het kopen en ombouwen van een geschikt trekkend voertuig zijn €11.500, een flink bedrag voor een vereniging. Geeft u de redders een steuntje in de rug?