OK
×

Help jij families gebarentaal leren?

Help jij families gebarentaal leren?  logo 1

Fynn was nog maar een baby toen zijn ouders ontdekten dat hij doof was. Ze verdiepten zich in de Dovenwereld en wilden zo snel mogelijk gebarentaal leren om zo met Fynn te kunnen communiceren. Een nieuwe taal leren kan heel uitdagend zijn, maar omdat er veel online te vinden is, leerden ze al snel veel gebaren. Ook kreeg de hele familie en de vriendenkring een cursus gebarentaal. Op deze manier kon iedereen die Fynn veel zag met hem communiceren. Met zeven maanden begon Fynn zelf ook te gebaren, wat ongelooflijk mooi was om te zien! 😍

Op een dag kwamen Fynn’s ouders een filmpje tegen op social media. In dat filmpje was het verhaal te zien van Patrick, een Ugandese, dove jongen van 15 jaar, die voor het eerst gebarentaal leerde. Fynn’s ouders waren hierdoor diep geraakt. Door het filmpje ontdekten ze dat de meeste doven kinderen in ontwikkelingslanden helemaal geen cursus gebarentaal krijgen. Dat wilden ze veranderen. Daarom hebben ze in 2017 de "Fynn Foundation" opgericht.

Inmiddels zet de "Fynn Foundation" zet zich al jaren in om dove kinderen en hun families gebarentaal te leren. Dankzij eerdere donateurs heeft de "Fynn Foundation" al 130 families kunnen helpen. Ouders kunnen vaak geen woorden vinden om aan te geven hoe blij ze zijn dat ze nu met hun kind kunnen communiceren.

In samenwerking met "Inclusive Rwanda" willen we graag een cursus gebarentaal geven aan 10 nieuwe families met een jong, doof kind. Deze families leven echter in armoede en zijn afhankelijk van donateurs om hun situatie te kunnen doorbreken. Daarom willen we deze families ook een dier cadeau geven, om zo in hun levensonderhoud te voorzien.

Help jij mee?

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 820opgehaald
17donaties

door gevoerde geefacties die verbonden zijn aan dit project

Website:
Startdatum:
31-10-2022
Einddatum:
30-12-2023
Nog 398 dagen te gaan