OK
×

Help je mee dromen te verwezelijken?

Help je mee dromen te verwezelijken? logo 1

In de afgelopen 18 jaar heb ik met eigen ogen gezien dat, als kinderen hun droom kunnen verwezelijken, er zoveel meer mogelijk is. Ze zijn zelfverzekerder en leergieriger en ze willen en kunnen écht iets van hun leven maken. Yaw is een van de leerlingen van het Quashie School Project. Velen zijn hem voorgegaan en hopelijk zullen nog velen hem volgen.
De voormalige leerlingen van het Quashie School Project helpen huidige leerlingen. Het is zo belangrijk om een voorbeeld te hebben dat dromen realiseren echt mogelijk is.
Dat is de meerwaarde van het Quashie School Project. Studie, samen met begeleiding. Niet door de westerse blanke maar door gelijkgestemden, die hen al voor gingen.

Moniek Jacobs, ambassadeur Quashie School Project

Mijn naam is Yaw. Ik ben 17 jaar en woon in Mampong nabij Kumasi in Ghana. Ik zit op Senior High en dit jaar rond ik deze school af.
Mijn grote wens is om in het najaar van 2020 aan een vervolgopleiding te beginnen. Ik wil heel graag architect worden. Mijn vader is meubelmaker en hij maakt ook daken. Mogelijk is daardoor mijn interesse in architectuur ontstaan. Mijn vader heeft het vak in de praktijk geleerd, hij is nooit naar school gegaan. Hierdoor blijft het moeilijk om een goed inkomen te hebben. Er is geld voor de basisbehoeften maar meer ook niet. De vervolgopleiding kost voor 3 jaar ongeveer € 4000. Voor mijn ouders is het dus niet mogelijk om mijn studie te financieren.

Sinds 2 jaar ben ik leerling van het Quashie School Project. Hierdoor kan ik zonder onderbrekingen mijn school afmaken. Ik mag alleen een schoolsemester volgen als het betaald is. Heb ik het geld voor een volgend semester niet, dan moet ik stoppen en wachten totdat het geld er is. Hierdoor kan het zijn dat ik b.v. 2 of 3 jaar over 1 schooljaar moet doen.
Gelukkig heb ik heel goede cijfers en heb er alle vertrouwen in dat ik ga slagen.

Volgens de statistieken van Ghana Statistical Sevice (GSS), stroomt 25% van de studenten niet door naar een Senior High School. Minder dan 50% maakt de SHS af. Van studenten die hun studie moeten onderbreken, valt nog eens 40% extra af.

dakje met Geef-logo
Website:
Startdatum:
31-05-2020
Einddatum:
31-08-2020
Nog 58 dagen te gaan