OK
×

Handicamp 2020

Handicamp 2020 logo 1

Kan je kamperen met een handicap?
 
Ja en waarom niet!!!

Elk jaar wordt er aan het begin van de zomer, steeds op een ander kampeerterrein in Nederland een kampeerweekend georganiseerd door Handicamp.
Families, of équipes, waarvan één of meerdere gezinsleden een lichamelijke beperking hebben kunnen deelnemen aan dit kampeerweekend. Je kampeert tijdens het weekend met je eigen kampeermiddel. Hiervoor is een open inschrijving.

Ben jij een kampeerder met een handicap en wil je je ervaringen delen? Kampeer dan met ons mee!  Je bent van harte welkom.

Dit jaar zijn we te gast op Recreatiepark Beringerzand in Panningen van 5 t/m 7 juni 2020 met op zaterdag 6 juni een open dag van 10.00 tot 14.30 uur.

OPEN DAG

Iedereen die geïnteresseerd is in kamperen met een lichamelijk beperking is van harte welkom. Bezoekers kunnen met de deelnemers praten over hoe zij verschillende zaken opgelost hebben, ervaringen en informatie op het gebied van kamperen uitwisselen.
De deelnemers bieden u, de gelegenheid hun aanpassingen eens uit te proberen.
Zowel de soms heel vernuftige en eenvoudige aanpassingen als de meer professioneel aangepakte grotere aanpassingen zijn te zien.

Doelstelling van Handicamp is het kamperen voor mensen met een lichamelijke  beperking te bevorderen door:

·        Het uitwisselen van kampeerervaringen.

·        Informatie geven over verschillende (praktische) oplossingen.

·        Kampeerders met vragen in contact te brengen met anderen die ervaring hebben op het gebied van kamperen met een lichamelijke beperking.

·     Het organiseren van één kampeerweekend per jaar met dit jaar op zaterdag een open dag waar bovenstaande punten in de praktijk gebracht kunnen worden. 
Naast de 30 tot 40 equipes die met hun tent, vouwwagen, caravan of camper aanwezig zijn en onderling hun ervaringen delen, is er ook een open dag, waar vaak rond de 100 belangstellenden alles kunnen zien en vragen wat zij willen. Voor velen een eye-opener.

 Er kan veel meer dan je zelf ooit voor mogelijk had gehouden.

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 50opgehaald
1donaties

door gevoerde geefacties die verbonden zijn aan dit project

Website:
Startdatum:
18-02-2020
Einddatum:
25-11-2020
Nog 241 dagen te gaan