OK
×

GirlsTalk.Period!

GirlsTalk.Period! logo 1

DIT PROJECT IS INMIDDELS AFGESLOTEN!  Inmiddels zijn de werkzaamheden ingebed in onze reguliere activiteiten. Een van de eindproducten is de website www.ongewoonongesteld.nl 

Binnenkort zal ook www.ongewoonongesteldindeklas.nl gelanceerd worden.

 

Als je jong bent wil je de wereld ontdekken, je dromen najagen en plezier kunnen maken met vrienden.

Natuurlijk! Dat hoort toch bij jong zijn zullen velen zeggen.

Zo natuurlijk is het niet voor iedereen.

In Nederland ligt het leven van 1op de 8 vrouwen maandelijks 1 of meerdere dagen stil. Als gevolg van hevige menstruatieklachten veroorzaakt door endometriose. 1 op de 8 vrouwen! Dat zou dus ook zomaar het geval kunnen zijn bij je moeder, zusje, tante, nichtje of vriendinnetje.

Door het taboe rondom menstruatie en het idee dat hevige menstruatieklachten normaal zijn, blijven meiden veel te lang met klachten rondlopen. Gevolg: regelmatig ziekmelden op school, achterlopen op school, bijbaantjes die opgezegd moeten worden, vriendschappen die over gaan omdat je te vaak nee hebt moeten zeggen en op de lange termijn beperking in de carrièremogelijkheden en andere toekomstplannen.

Tijdige diagnose kan eraan bijdragen dat meiden op tijd de medische hulp krijgen die ze nodig hebben, om zo hun leven weer op te kunnen pakken en hun ding te kunnen doen zonder onderbrekingen.

Daarom is voorlichting over hevige menstruatieklachten en endometriose van groot belang!

Het GirlsTalk.Period! voorlichtingsprogramma van de Endometriose Stichting geeft deze voorlichting door heel Nederland aan jonge meiden tussen de 12 en 19  jaar en hun ouders. Door middel van een interactieve les wordt er meer bewustwording gecreëerd over hevige menstruatieklachten, de impact ervan en wat zij kunnen doen als zij klachten ervaren. 

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 1.606,35opgehaald
81donaties

door gevoerde geefacties die verbonden zijn aan dit project

Website:
Startdatum:
26-10-2015
Einddatum:
10-07-2020