OK
×

Geef om alle vrouwen. Help mee aan fase 2!

Geef om alle vrouwen. Help mee aan fase 2! logo 1

Er wordt een nieuwe manier van borstkankerscreening ontwikkeld. De Early Warning Scan voor borstkanker. De stichting YvYa ondersteunt dit met hart en ziel.  

KEN JE HET VERHAAL ACHTER YVYA?

Paulette (60), Yvonne (36) en Hülya (43) hoorden bij de 17.000 vrouwen die in 2019 de diagnose borstkanker kregen. Yvonne was een van de 3200 vrouwen die in 2019 overleed aan de gevolgen van borstkanker.😢

3 willekeurig vrouwen, 3 borstkankersoorten en 3 uitkomsten van de behandeling. Maar één gedachte: dit mag vrouwen niet overkomen!

Deze drie moedige vrouwen waren de aanleiding tot de ontwikkeling van de Early Warning Scan (EWS) voor borstkanker. Deze nieuwe screeningsmethode wordt ontwikkeld voor alle vrouwen. Jong en oud.

 

De Early Warning Scan vervangt het ‘kijken en voelen’ dat vrouwen zelf moeten doen. Hun leven lang. De EWS ontdekt zeer vroegtijdig  onregelmatigheden in de borst die kunnen duiden op borstkanker. Door de Early Warning Scan word je levenslang gevolgd en levenslang ontlast van het zelfonderzoek.

 

Dit is geweldig want:

De EWS ziet veel meer en veel eerder 'iets verdachts' dan jijzelf.Je hoeft niet zelf te beoordelen of je naar de dokter moet: je krijgt een seintjeJe krijgt hiervoor een halfjaarlijkse check (zoals bij de tandarts).Je wordt vanaf 16 jaar je hele leven bewaakt.Door de EWS wordt heel veel ellende bij vrouwen voorkomen.

 

Stichting YvYa wil dat de ontwikkeling doorgaat nu fase 0 en 1 afgerond zijn !

In fase 2 wordt de software ontwikkeld en worden de pre-klinische tests met een beperkt aantal vrouwen gedaan. Hiervoor is € 200.000 nodig. In zomer 2022 wordt deze fase afgerond.

 

Help ons mee om fase 2 te realiseren. Doneren aan YvYa is geven om en aan alle vrouwen!

We streven ernaar om voor 1 januari 2024 de Early Warning Scan beschikbaar te hebben voor alle vrouwen in Nederland.

 

dakje met Geef-logo
Website:
Startdatum:
21-04-2021
Einddatum:
31-12-2021
Nog 201 dagen te gaan