OK
×

Geef jongeren met hersenletsel hun stem terug samen met HU

Geef jongeren met hersenletsel hun stem terug samen met HU logo 1

Jaarlijks krijgen honderden jongeren zeer ernstig hersenletsel. Na vaak maandenlang intensief revalideren, zullen ze opnieuw een toekomst op moeten bouwen. Met de beperkingen die ze van hun letsel over hebben gehouden. 

Eén van die beperkingen is spraak en communicatie. Woordvindproblemen, duidelijk spreken, een gesprek starten, jezelf goed presenteren... aan alles moet langdurig worden gewerkt. En gelukkig kan er jarenlang progressie worden gemaakt.

Het Daan Theeuwes Fonds en Lucia Marthas Institute for Performing Arts hebben de Daan & Lucia Zang-, Toneel- en Dansacademie opgezet. Waar jongeren met hersenletsel samen met een vriend of vriendin met professionele docenten en bekende Nederlanders met zang- toneel en dans weer stapje voor stapje beter een duidelijker leren communiceren. Een belangrijke stap naar hun 'tweede toekomst'. 

Samen met de communicatiestudenten van de Hogeschool Utrecht willen wij de academie voor zobveel mogelijk jongeren met hersenletsel toegankelijk maken. Daarvoor zijn zij verschillende doneercties begonnen. Daarmee geven zij heel veel  leeftijdgenoten weer hun stem terug.

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 15.292,15opgehaald
958donaties

door gevoerde geefacties die verbonden zijn aan dit project

Startdatum:
04-01-2021
Einddatum:
30-12-2021