OK
×

Geef jongeren met hersenletsel een nieuwe toekomst.

Geef jongeren met hersenletsel een nieuwe toekomst. logo 1

Elk jaar krijgen honderden jongeren zeer ernstig hersenletsel. Ze raken in één klap dubbel gehandicapt. En... hun oude toekomst is binnen een fractie van een seconde verdwenen. Studie, werk, plannen, vaak relaties en alles wat is opgebouwd.

Gelukkig kan er veel in de moderne neurorevalidatie om verloren functies weer (deels) te herstellen. Maar na die revalidatie moet een nieuwe toekomst worden gevonden, ontwikkeld en gerealiseerd. Kan een studie worden afgemaakt of moet een andere studie worden gevonden? Kan die oude baan weer worden opgepakt of moet iets anders worden gevonden? Hoe leer je weer plannen, verantwoordelijkheid nemen, samenwerken? En hoe kan je weer succesvol maatschappelijk particperen?

Dit zijn allemaal zaken die tijdens een jaarprogramma in een Erik Scherder Huis worden ontwikkeld. Met een intensief dagprogramma na de revalidatieperiode. Met studie- en jobcoaches, maatschappelijk werkers, (neuro)psychologen, leer/werktrajecten, studieprogramma's, tal van activiteiten,

Het doel: weer een leven met een optimaal realiseerbare toekomst. eigenwaarde, levenskwaliteit en minder afhankelijkheid.

Het eerste Erik Scherder Huis opent in de tweede helft van 2022 in Amsterdam. Wat zou het mooi zijn als we extra fondsen hebben om net even iets meer te doen dan het basisprogramma. Bijvoorbeeld met vrijwilligers, met studie uitstapjes, met een abonnement op een sportschool of.... 

Heel veel dank voor uw steun. Want wat is mooier dan jongeren die (bijna) alles verloren hebben, weer een toekomst te geven?

Het Erik Scherder Huis is een initatief van prof. dr. Erik Scherder en het Daan Theeuwes Fonds. 

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 7.054,55opgehaald
479donaties

door gevoerde geefacties die verbonden zijn aan dit project

Startdatum:
10-02-2022
Einddatum:
30-07-2022