OK
×

Geboortecertificaten voor 200 kinderen

Geboortecertificaten voor 200 kinderen logo 1

Ons doel: geboortecertificaten voor ruim 200 kinderen!

Een geboortecertificaat kost €15,- per kind.

We willen als pilot project in het dorp Bamessing alle 200+ kinderen voorzien van een geboortecertificaat. Hierdoor geven we de kinderen de basis zodat ze naar school kunnen, kunnen reizen, een baan kunnen vinden. Zodat toegang hebben tot een gelukkig leven waarin ze voor zichzelf en hun communities kunnen zorgen.

Doe je mee?

 

Jarenlange gewelddadige crisis

Sinds 2016 is er in het Noord Westen en Zuid Westen van Kameroen een gewelddadige crisis gaande tussen separatisten en het leger.

De consequenties van deze crisis zijn verschrikkelijk. Meer dan 3000 mensen zijn gedood en verschillende dorpen zijn verwoest. Ongeveer 1 miljoen mensen zijn op de vlucht in hun eigen land. Vaak zijn ze de 'bush' ingevlucht, waar vluchtelingenkampen zijn ontstaan waar een gebrek is aan voedsel, medische hulpgoederen, hygiëne en sanitaire producten, etc. Naast vrouwen, zijn vooral kinderen het slachtoffer van deze crisis: doordat scholen al sinds het begin van de crisis gesloten zijn, omdat ze worden gedwongen op straat te leven of omdat ze zijn gerekruteerd als kindsoldaat.

 

Geen geboortecertificaat = geen ID

Er is een ander probleem: veel kinderen hebben geen identificatie middelen en geboortecertificaat. Hierdoor kunnen jongeren niet weg uit de regio, als ze bijvoorbeeld buiten de regio willen gaan werken om geld te verdienen. Ze worden gearresteerd en zelfs vastgezet wegens gebrek aan een ID-card. Het verkrijgen van een ID kaart is door de autoriteiten bemoeilijkt, ook omdat hun focus meer ligt bij de oorlog dan bij het helpen van burgers.

 

Het proces wordt nog ingewikkelder doordat veel kinderen geen geboortecertificaat hebben. Normaliter worden deze uitgegeven door lokale gemeentelijke instanties en zijn ze gratis te verkrijgen binnen 90 dagen na geboorte. Na deze 90 dagen worden er boetes en andere financiële moeilijkheden opgeworpen. Maar doordat veel mensen de bush in gevlucht zijn, zijn instanties niet altijd binnen deze tijd te bereiken. Of vormen deze lokale autoriteiten ook een bedreiging. Op andere plekken zijn gemeentes dicht om de veiligheid van ambtenaren te waarborgen.

 

Gepaard met de erbarmelijke economische omstandigheden waar veel mensen zich in bevinden, is een geboortecertificaat moeilijk te bemachtigen. Een recent onderzoek in Bamessing, een dorp in Ngoketunjia Division of the restive North West Region, ontdekte dat meer dan 200 kinderen uit het dorp geen geboortcertificaat hebben. Dit is vaak nog erger in dorpen die nog verder van de stedelijke omgeving liggen.

 

Wat zijn de gevolgen van leven zonder geboortecertificaat?

  • Je kunt geen ID-kaart aanvragen
  • Het is hierdoor lastiger om je te registreren voor bijvoorbeeld toelatingsexamens voor opleidingen
  • Het reizen in het land wordt bemoeilijkt zonder ID-kaart
  • Het is hierdoor lastiger om een baan baan te vinden, waardoor ze gedwongen worden om in financiële armoede te blijven leven.

 

Ons doel: geboortecertificaten voor 200+ kinderen

Een geboortecertificaat kost €15,- per kind.

We willen als pilot project in het dorp Bamessing alle 200+ kinderen voorzien van een geboortecertificaat. Hierdoor geven we de kinderen de basis zodat ze naar school kunnen, kunnen reizen, een baan kunnen vinden. Zodat toegang hebben tot een gelukkig leven waarin ze voor zichzelf en hun communities kunnen zorgen.

 

In totaal hebben we €3.354 voor dit project nodig.

 

Doe je mee?

 

Dit project is een initiatief van Maimo Divine Shinyuiy, al jarenlang een vaste partner van LiveBuild voor onderwijs en jeugdprojecten.

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 225opgehaald
10donaties

door gevoerde geefacties die verbonden zijn aan dit project

Website:
Startdatum:
21-03-2021
Einddatum:
15-02-2022

Goed doel