OK
×

Eva de Esmeraldas boself

Eva de Esmeraldas boself logo 1

De Esmeraldas boself is een piepkleine ernstig met uitsterven bedreigde kolibrie die alleen in een klein stukje kustbos voorkomt in Ecuador. De ontbossing  in het gebied gaat nog steeds door waardoor niet alleen de Esmeraldas boself dreigt uit te sterven, maar ook andere endemische dieren en planten. De Stichting Guacamaya heeft een onderwijsprogramma opgezet rond de Esmeraldas boself en andere bedreigde dieren die in het gebied voorkomen. De lesprogramma's bestaan uit een serie verhaaltjes over Eva de Esmeraldas boself, Dora de zeeschildpad en Pedro de rups. 

De verhaaltjes spreken de kinderen erg aan en zij leren ook waarom duurzaam land- en bosgebruik niet alleen beter is voor de dieren, maar ook voor hen. Verdere ontbossing leidt namelijk tot verdere uitdroging van het gebied en watertekort, een tekort aan bouwmaterialen, verlies aan toerisme, etc. Na afronding van het lesprogramma ontvangen de kinderen een mooi diploma en plantjes en boompjes om rond het huis en/of op de akker te planten en zo het geleerde in de praktijk te kunnen brengen. 

De Stichting Guacamaya wil het project in 2020 (en latere jaren) graag voortzetten om kinderen en bedreigde dieren in Ecuador zoals de Esmeraldas boself meer toekomst te bieden...