OK
×

Eet en Ontmoet Hatert

Eet en Ontmoet Hatert logo 1

1 op de 11 ouderen geeft zelf aan zich ernstig eenzaam te voelen. Dat zijn meer dan 500.000 mensen. Zij missen onder andere vaak goede vrienden om zich heen, ervaren een leegte, missen gezelligheid  en iemand om zich verbonden mee te voelen.
(Het Nationaal Ouderenfonds, nvt)

Hier heeft stichting EJVO uit Nijmegen een oplossing voor bedacht het project ‘’Eet En Ontmoet’’. Ouderen en studenten uit de wijk Hatert komen samen om een lekker en gezonde maaltijd te koken.

Dit project bestaat uit 2 concepten:

1.       Traditionele gerechten:

Ouderen bedenken Nederlandse traditionele gerechten, denk hierbij aan; stamppot, hete bliksem, blotte billetjes in het ‘t gras etc. studenten en de ouderen gaan vervolgens samen het recept uitwerken en gezamenlijk boodschappen doen. Dit levert een leuke sfeer, oude verhalen en hilariteit op onder de studenten, met soms wel de aparte benamingen voor de gerechten van vroeger.

2.       Gerechten van nu:

Maar dat is niet alles.. Want ook de studenten krijgen de kans om de gerecht van nu te laten proeven aan de ouderen. Denk hierbij aan; visstoofpotje, lasagna, gehaktballen etc. de studenten zorgen dat het recept word uitgewerkt, ook dat er inkoppen worden gedaan. Dan kunnen ze daarna de maaltijd zelf klaarmaken.

Doel: Generaties verbinden

Door dit project zet je eten in als een ontmoetingsmoment. Zo heb je aan de ene kant ouderen en studenten die elkaar ontmoeten tijdens een leuken en gezellige activiteit in de buurt, en aan de anderen kant kan je de eenzaamheid onder de ouderen terugdringen.

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 5opgehaald
1donaties

door gevoerde geefacties die verbonden zijn aan dit project

Website:
Startdatum:
29-12-2019
Einddatum:
28-12-2020
Nog 328 dagen te gaan