OK
×

EEN PROJECT IN ZAMBIA VOOR EN DOOR JONGEREN

EEN PROJECT IN ZAMBIA VOOR EN DOOR JONGEREN logo 1

Zambiaanse jongeren gaan met hulp van Engelse, Schotse en Nederlandse jongeren een nieuw trainingscentrum voor technische beroepen in Noordwest Zambia opzetten. Het initiatief voor het technische trainingscentrum komt van de Zambiaanse jongerenorganisatie YEDI. YEDI staat voor ‘Youth Empowerment for Development Initiative.’ De jongerenorganisatie wil jongeren uit de dorpsgemeenschappen sterker maken door ze vaardigheden en kennis bij te brengen. Hiermee kunnen ze in hun levensonderhoud gaan voorzien. YEDI gaat in het nieuwe centrum extra trainingen in kleding maken en computervaardigheden aan alfabetiseringsklassen aanbieden.

Het centrum wordt gebouwd in de regio Kashima. In dit gebied leven haast alle families van een klein stukje land waarop ze pinda’s en mais verbouwen. Er is grote armoede en de toegang tot onderwijs is slecht. In het hele district zijn weinig basisscholen en er staat maar één middelbare school. Een groot deel van de bevolking is analfabeet.

YEDI heeft Stichting Betuwe Wereldwijd aangeschreven met de vraag om laptops, computers en naai- en breimachines voor de nieuwe trainingen. Betuwe Wereldwijd wil de apparatuur en machines voor het centrum op gaan knappen en naar YEDI in Zambia verschepen. Om het project uit te kunnen voeren is een bedrag van € 4.117,50 nodig.

 

 

dakje met Geef-logo
Website:
Startdatum:
14-11-2020
Einddatum:
30-04-2021
Nog 175 dagen te gaan