OK
×

De Boekfiets

De Boekfiets logo 1

De Boekfiets is een vrolijke en herkenbare bakfiets, uitgerust met een complete inventaris aan boeken, knuffels, spelletjes, tekenspullen én een geluidsinstallatie. De Boekfiets rijdt in diverse gemeenten in ons land en brengt het plezier van (voor)lezen op kinderen van 2-8 jaar en hun ouders/verzorgers over met verhalen, liedjes en spelletjes. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling en prikkelt de fantasie. Een goede taalontwikkeling vergroot de onderwijskansen en mogelijkheden van kinderen. 

Wij bereiden de uitrol van dit vrolijke en betekenisvolle concept in Alkmaar voor. Onze getrainde voorleesvrijwilligers gaan zelfstandig op pad met de Boekfiets. De ‘boekfietser’ leest binnen of buiten voor, vertelt versjes, doet bewegingsspelletjes, knutselt en/of zingt en vult zijn bezoek op zijn eigen unieke manier zo waardevol mogelijk in.


Fu Den Sani wordt binnenkort zelfstandig Boekfiets-regiomanager. Dat betekent dat wij zelf zorg dragen voor de kosten van bijvoorbeeld de aanschaf van de elektrische bakfiets met inventaris en lesmaterialen voor de training van de boekfietsers. Daarbij kunnen we de hulp van donateurs goed gebruiken.

Help jij mee om de eerste Boekfiets in Noord-Holland te laten rijden?

 

dakje met Geef-logo
Website:
Startdatum:
01-10-2022
Einddatum:
30-09-2024
Nog 777 dagen te gaan