OK
×

Day Care Centre Gehandicapten

Day Care Centre Gehandicapten logo 1

Stichting ‘Goeie Hoop’ runt op dit moment een Child and Youth Care Centre (CYCC) Dit is een crisisopvang voor 50 kinderen in Firlands, Gordon’s Bay in de Westkaap van Zuid-Afrika.

Daarnaast worden Bijbelclubs gegeven in de communities en is er een leerwerkproject voor kansarme jongeren op het terrein van Goeie Hoop.

Met de dagelijkse hulp van Child and Youth Care Workers, maatschappelijk werkers, een chauffeur en een team van short en longterm vrijwilligers is  Goeie Hoop uitgegroeid tot een gezond functionerende Crisisopvang waarin professionele zorg in een liefdevolle omgeving hoog in het vaandel staan.

Onze strategie is om verder door te groeien en de ‘formule’ te multiplyen.

Na het bezoeken van andere projecten, gesprekken met de lokale overheid en onderzoek hebben we besloten ons in te gaan zetten voor de opzet van een nieuw Day Care Centre voor gehandicapten (CCDC). Op dit moment is de beschikbare capaciteit voor opvang van gehandicapten in de wijde regio minimaal. Er zijn 2 vergelijkbare projecten die allebei vol zitten, waarvan 1 project voor volwassen gehandicapten.  Veel kinderen zijn daardoor noodgedwongen thuis.

Naast het huidige project is een bouwkavel geschonken waar we het project hopen te gaan realiseren.

Gehandicapten zijn in te delen in 2 groepen; ernstig (severe) en licht (mild) gehandicapten. Voor beide groepen is volgens het Department of Social Department (DSD) evenveel behoefte aan opvang in de regio. Om een keuze te maken uit deze 2 groepen kunnen afwegingen gemaakt op basis van  ‘voordelen’ en ‘nadelen’.

We streven ernaar om van beide groepen kinderen zorg te geven.

Omschrijving van het te realiseren gebouw: 

Het gebouw bestaat uit 6 grote lokalen met elk een eigen toilet en wasmogelijkheid. 

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 210opgehaald
2donaties

door gevoerde geefacties die verbonden zijn aan dit project

Website:
Startdatum:
04-01-2020
Einddatum:
28-11-2020
Nog 81 dagen te gaan