OK
×

Community project in Jhiljhile

Community project in Jhiljhile logo 1

De Musahar gemeenschap is een van de meest gemarginaliseerde groepen van Nepal. Musahar is een kaste die niet sociaal geaccepteerd wordt door andere groepen en zij worden uitgesloten in elk aspect door sociale discriminatie. Ze worstelen met armoede, analfabetisme en hygiëne.

Met steun van Stichting Maha Mata en in samenwerking met Stichting Veldwerk Nederland (SVN), werd in 2016 een project opgezet in samenwerking met de Pathivara Technische School en lokale autoriteiten in Jhapa. Het eerste deel van het programma bestond uit een training voor varkenshouderij en verdeling van varkens aan Musahar gezinnen en het tweede deel was een ondersteuning voor het bouwen van toiletten. Zoals gepland werd door de lokale overheid een stal voor varkenshouderij gebouwd en in coördinatie met Education First Foundation (EFF), werd werd 5 dagen durende varkenshouderij training gehouden voor 32 huishoudens. De training vond plaats van 24 september tot 28 september 2016 (5 uur per dag). Onder de 32 families werden 31 biggen en 1 geit verdeeld. In de 2de fase werden 28 toiletten gebouwd voor de families in samenwerking met Pathivara Technische School.

Na een bezoek aan de gemeenschap in Jhiljhile, werd duidelijk dat de hulp die de gemeenschap had ontvangen, slechts een kleine vooruitgang was voor de families van het dorp en op aanvraag van Maha Mata, werd er gezocht naar meer steun om het leven de families in Jhiljhile verder te verbeteren. 

In het vervolgproject gaan we dieper op de verbetering van leefomstandigheden en inkomsten in, met veel aandacht voor onderwijs, gezondheid en milieu: vrouwen krijgen onderwijs in lezen en schrijven, 5 mensen hebben een training gekregen in biologisch kweken en grond bewerken, die dat anderen weer leren. Alle gezinnen kregen een waterfilter, het water wordt nu veel meer gedronken. Eén van de dames uit de gemeenschap heeft grond voor een tunnelkas gedoneerd, de kas is ondertussen ook geplaatst. De vrouwen kregen trainingen in gezondheid en empowerment en door de dagelijkse rikshaw-service, gaan de kinderen regelmatiger naar school.

Het project ging van start in 2018 en loopt over 3 jaar. Stichting Veldwerk deelt samen met Stichting Maha Mata de kosten.

Community project Jhiljhile, kost 5.671 Euro (3de projectjaar)

 

dakje met Geef-logo
Startdatum:
5 dagen geleden
Einddatum:
28-06-2021
Nog 359 dagen te gaan