OK
×

Cats of Curacao

Cats of Curacao logo 1

Mariette Hanssen, kennen we al een tijdje, en zij heeft op Curacao een Cat Sanctuary, waar zij zo'n 160 katten opvangt. De katten hebben de vrijheid om over het terrein te struinen, maar komen elke ochtend en avond voor het eten weer melden.

Sinds een paar jaar zit Mariette op een terrein waar de katten ondanks dat ze opgevangen worden en de beste verzorging krijgen die ze zich kunnen wensen, toch een groot risico lopen. Niet alleen omdat het terrein niet voldoende beschermd is met hekwerk (mag niet van de eigenaar), maar ook omdat er veel honden rondom het terrein leven, en die, vervelend en verdrietig genoeg, de katten aanvallen, met vaak dodelijke afloop. Te bedenken dat Mariette de katten allemaal bij naam kent, en vaak als flessenbaby grootgebracht heeft, is dit hartverscheurend, en geeft dit ondraaglijk verdriet.

Mariette is dan ook bezig met een andere plek waar zij veilig samen met de katten kan gaan leven, maar hiervoor is veel geld nodig. Want van een stuk verwoekerde jungle een kattenparadijs maken, gaat niet vanzelf. 

Wat is er zoals nodig:

- palen voor het hekwerk

- gaas voor het hekwerk

- waterleiding (300 meter)

- kabel voor elektra aansluiting (300 meter)

- manuren om dit allemaal voor elkaar te krijgen (Mariette moet hier betaalde hulp voor inschakelen)

- keuring van de elektra aansluiting

En.. dan heeft Mariette zelf nog geen dak boven haar hoofd. Er staat op het terrein een vervallen huisje vol termieten, waar zij tijdelijk een provisorische kampeerplek kan maken op de veranda, vol in de wind, maar het is even niet anders.

En buiten dit alles gaan de kosten voor voer, kattenbakkorrels, dierenartsbezoeken, ontworming, ontvlooiing ook gewoon door. Mariette wordt dagelijks gebeld met hulpvragen voor achtergelaten katten, groepen zwerfkatten (want anders....), verweesde kittens van enkele dagen oud. Ze doet zo hard haar best om katten te redden, maar ze kan dit niet alleen.

Hulp is nodig... Helpen jullie mee? 

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 365opgehaald
14donaties

door gevoerde geefacties die verbonden zijn aan dit project

Website:
Startdatum:
30-07-2021
Einddatum:
30-12-2022