OK
×

Buddy App (4950203)

Buddy App (4950203) logo 1

Patiëntcommunicatie UMCG zal aan de slag gaan met de "Buddy App" samen met Luuk Mooibroek (bedenker van de App). Een tool waarmee hij de Patiënt expert prijs kreeg tijdens eHealth Nederland.

De Buddy-app

U hebt een afspraak op het UMCG. Hoe zorgt u dat u op tijd komt? Zijn er files onderweg? Waar is ruimte in de parkeergarage? Hoe laat gaat de bus? Waar moet u precies zijn? Wat neemt u precies mee? Welke voorbereiding wordt er van u verwacht?

Een bezoek aan het UMCG is zonder al deze praktische zaken al spannend genoeg voor patiënten. Vaak hebben ze al zoveel aan hun hoofd dat de opgestuurde voorinformatie erbij inschiet. En dat kost tijd en levert stress op. Bij de patiënt die misschien een keer extra moet terugkomen, omdat hij belangrijke zaken vergeten is. Bij de dokter wanneer het spreekuur uitloopt, omdat zijn patiënt te laat komt.

Tijd om te kijken hoe het beter kan. Hoe de juiste informatie op het juiste moment verstrekt kan worden. De digitale buddy app is een digitale persoonlijke assistent die al vanaf het allereerste contactmoment tussen UMCG en patiënt ingezet kan worden.

Geld nodig

Om het plan te kunnen realiseren is er geld nodig. UMCG kan het framewerk bouwen voor €25.000.

Help mee door te doneren! 

 

Het goede doel:

Stichting Steunfonds UMCG maakt meer onderzoek mogelijk en vergroot het welzijn van patiënten.