OK
×

Bescherm duinen naast Circuit Zandvoort

Bescherm duinen naast Circuit Zandvoort  logo 1

Uw donatie wordt gebruikt voor bescherming van het natuurgebied voor de dieren en planten van Kennemerland-Zuid dat direct naast het Circuit Zandvoort ligt. Dit is een kwetsbaar gebied. De uitbreiding van het circuit Zandvoort met o.a de Formule 1 races heeft grote gevolgen voor het duingebied. De stikstof is slecht voor de beschermde planten. Door vergrassing verdwijnen veel zeldzame soorten. Ook vogels hebben last van het lawaai van de raceauto's. Ze schrikken en vliegen weg van het nest.
Daarnaast zijn er negatieve gevolgen voor de beschermde zandhagedis. Met de zandhagedis gaat het in Nederland niet echt goed. Doordat veel leefgebied van de zandhagedissen op het circuit terrein verloren gaat heeft dat ook gevolgen voor de dieren in het naastgelegen duingebied. 

  • Donaties worden gebruikt om contra-expertises uit te voeren naar het effect van de stikstof in het natuurgebied ten gevolgen van de races. Dit onderzoek zal een belangrijke rol spelen bij juridische procedures. 
  • Donaties worden ook gebruikt om juridische kosten te dekken die nodig zijn om rechtszaken te kunnen voeren tegen het gebruik van het circuit voor Formule 1. 


Stchting Natuurbelang zet zich al ruim 10 jaar in voor de bescherming van kwetsbare natuur. Vrijwilligers zetting zich kosteloos in voor de stichting, daardoor zijn de overhead kosten extreem laag, circa 0,5% van het budget. Donaties worden uitsluitend aangewend voor bovenstaand doel.

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 115opgehaald
7donaties

door gevoerde geefacties die verbonden zijn aan dit project

Website:
Startdatum:
25-02-2020
Einddatum:
28-09-2020