OK
×

Armoedebestrijding Zuid-Azie

Armoedebestrijding Zuid-Azie logo 1

Onze contactpersonen in Azie zijn Praveen een Prasanna. Met hulp van Stichting Help ons Helpen geven zij veel praktische hulp aan de plaatselijke arme bevolking. Een groot deel van deze bevolking is arm en leeft in afgelegen gebieden. Er is vooral gebrek aan schoon drinkwater, gezondheidszorg en gezond voedsel. In deze omgeving ondersteund de stichting bejaarden, arme gezinnen, voorgangers en een weeshuis.

Voorgangers hebben een belangrijke maatschappelijke en geestelijke rol in deze vaak door hindoeisme en islam gedomineerde gebieden, wat maakt dat christenvervolging hier zeer reëel is. De stichting wil hen bemoedigen en toerusten om op te komen voor hun gemeenschap en geloof, dit doen wij vooral in de vorm van financiële hulp en voedsel.

Voor de stichting verstrekken in afgelegen junglegebied Praveen en Prasanna medicijnen, voedsel en dekens. In november 2015 is hier met geld van de stichting een waterpomp geslagen om één van de dorpen van schoon water te voorzien, onze wens is om dit op meerdere plekken in dit gebied te mogen bereiken.
Tevens heeft de stichting geinvesteerd in het afbouwen van een gebouw wat onder andere functie zal krijgen als kerk, schoon watervoorziening en verstrekking van medicatie.