OK
×

Aqua therapie zwembad voor gehandicapte kinderen op Bali

Aqua therapie zwembad voor gehandicapte kinderen op Bali logo 1

Een van onze Learning Centers, Yayasan Widya Guna in Bedulu op Bali, helpt momenteel 32 kinderen met een  fysieke en/of mentale beperking, zoals autisme, down syndroom en lichamelijke handicap. Zonder de hulp van het Learning Center krijgen deze kinderen niet de begeleiding en ondersteuning die ze nodig hebben, omdat ze niet in de lokale scholen of in hun gemeenschap kunnen worden geaccommodeerd. De kinderen komen doordeweeks van 10:00 tot 15:00 uur. De hoofddoelstellingen van het programma zijn om hen te helpen zelfstandige mensen te worden en vaardigheden aan te leren om zelf te kunnen overleven.

Deze kinderen worden begeleid door lokale fysiotherapeuten die als kind door Stichting WINS zijn gesponsord en inmiddels zijn afgestudeerd in fysiotherapie. Zij willen deze kinderen een kans op een beter leven geven, net zoals zij die kans hebben gehad. Daarnaast komen er veel vrijwilligers uit de hele wereld met een achtergrond in de fysiotherapie om vrijwillig te werken met deze kinderen en om te helpen bij het creëren van een persoonlijk behandelprogramma voor elk van hen. 

Momenteel werken we aan een ontwerp voor een aqua therapie gebouwen zwembad, waar de kinderen met lichamelijke beperkingen behandelingen kunnen krijgen om hen te helpen de symptomen te verlichten en te leren bewegen en lopen.

Er worden nu nog uitjes voor de kinderen met een fysieke beperking georganiseerd om naar de zee onder professionele begeleiding om hen in het water te kunnen helpen met bepaalde oefeningen. Zwembaden zijn niet in de buurt, bovendien worden kinderen met een fysieke beperking vaak geweigerd in de reguluere zwembaden. Het is veel werk om deze kinderen steeds naar de zee te brengen, en de zee is niet de ideale "praktijkruimte". 

Daarom zijn we van plan om een aqua therapie gebouw en zwembad te bouwen in Bedulu, Bali. Het ontwerp en de begroting zijn gereed.

Via deze link kunt het volledige projectplan lezen.

Het ontwerp van het gebouw en bad worden op eco-friendly basis gebouwd. Er zal regenwater worden gebruikt en in het droge seizoen kraanwater (de kinderen kunnen beter niet in aanraking komen met zout en chloor). Er moeten dus een pomp en een tank komen voor het regenwater. Het gebruikte water zal niet worden weggegooid, maar worden gebruikt om de organic garden te wateren. Tevens zal gebruik worden gemaakt van zonnepanelen om groene stroom te genereren.  

Goed om te weten is dat donaties uitsluitend worden gebruikt om de bouw van dit project te realiseren. Stichting WINS werkt alleen met onbetaalde vrijwilligers en bestuursleden. Er worden ook geen vergoedingen uitbetaald, dus elke cent van elke donatie gaat rechtstreeks naar het project.

Het is kleinschalig project en de totale kosten komen dan ook neer op  25.000,-. Om dit project te kunnen realiseren zijn wij afhankelijk van donaties. Wilt u dit project steunen, maar eerst in contact met ons komen of meer informatie willen ontvangen? Mail dan naar info@wins.foundation